用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 應唔應該比留位費好呢??
go

應唔應該比留位費好呢?? [複製鏈接]

10月細女只得方方offer, 剛收到九龍塘英藝有offer, 同老公考慮緊留位定唔留? 又想等維記result, 維記近屋企!
   0    0    0    0

如果方方同英藝, 你會揀邊間?  如果你prefer英藝多D, 而英藝留位費deadline又係遲過22號 (維記出result), 就可以等等.

否則, 唔好諗維記住.

回覆:應唔應該比留位費好呢??

上午定下午班先?

ekhc 發表於 13-3-12 00:49
如果方方同英藝, 你會揀邊間?  如果你prefer英藝多D, 而英藝留位費deadline又係遲過22號 (維記出result),  ...

完全同意這個策略
如果比較方方同英藝,你無特別鍾意邊間,甘無謂俾多一份留位費
俾甘多留位費不是俾唔起的問題,不過好無謂
我6月BB都有幾個offer,在有心儀學校收之前,我都只系俾了一個留位費

ekhc  同意.  無須要霸住幾個offer, release 番 D offer 出嚟俾其他有須要嘅小朋友!  發表於 13-3-13 01:38

回覆:應唔應該比留位費好呢??

I have similar situation. My baby is nov b and have zenith offer which is not my first choice.  I called the school and the teacher said if I will allow my baby to start in feb 2014, then I don't haver to pay for the misc now.  And they will still save me the space.  So I might as well do that cos the misc fee is non refundable and there's no reduction even if the baby start school in nov.

minirat 發表於 13-3-12 11:12
完全同意這個策略
如果比較方方同英藝,你無特別鍾意邊間,甘無謂俾多一份留位費
俾甘多留位費不是俾唔起 ...

講真我冇特別鍾意邊間, 只想阿女有朋友仔一齊學野。 呢個策略都係一個好提議
‹ 上一主題|下一主題