用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 咁多間神校都有K1 offer,唔知點揀好!
樓主: 怪獸校長
go

咁多間神校都有K1 offer,唔知點揀好! [複製鏈接]

回覆:咁多間神校都有K1 offer,唔知點揀好!

全部照比學費,每日返一間啦,妳個b咁很勁!恭喜妳呀,同時亦同情妳

回覆 怪獸校長 的帖子

哈哈哈!香港人笑下啦!

哈哈...認真就會輸

無聊

輕鬆一下

樓主你個小朋友都唔錯, 不過對比我個仔仔就差少少, 果d學校校長直頭三顧草蘆黎求我比個仔去佢果間學校度讀. 又係協恩、根德園同St. Cat, 而家好煩惱

協恩你都知佢in得好?

引用:樓主你個小朋友都唔錯,+不過對比我個仔仔就

原帖由 kbaby001 於 14-11-19 發表
樓主你個小朋友都唔錯, 不過對比我個仔仔就差少少, 果d學校校長直頭三顧草蘆黎求我比個仔去佢果間學校度讀. ...
我個仔歲半已經有劍橋既offer, 不過原來係間護老院既promotion

回覆:怪獸校長 的帖子

其實,真係幾無聊

引用:Quote:原帖由+kbaby001+於+14-11-19+發表樓

引用:Quote:原帖由+johnnywalker+於+14-11-19+發

原帖由 怪獸校長 於 14-11-19 發表
一個真無聊假分享,短短數小時,已錄得過千次閱覽,五十多個回覆,群情洶湧,不知是可喜還是可悲。但很可惜 ...
今朝睇完,夜晚再睇其他回覆.
會心微笑,一笑置之
樓主獨具慧眼,能看通世事.

但好多時雖然大家都明呢個道理,但係身在其中,又好難避免要參與當中,只能凡事適可而止, 不太激進, 亦不能置身事外.

kbaby001 發表於 14-11-19 23:55
樓主你個小朋友都唔錯, 不過對比我個仔仔就差少少, 果d學校校長直頭三顧草蘆黎求我比個仔去佢果間學校度讀. ...

咁你仔仔堅好多,連協恩女校都求佢入讀!

原來有咁多緊張到爆的家長,佢地真係好眼紅你喎

引用:我個小朋友已經in左協恩、根德園同St.+Cat

原帖由 怪獸校長 於 14-11-19 發表
我個小朋友已經in左協恩、根德園同St. Cat,全部都in得超好,唱晒歌跳晒舞,老師同校長個個都有讚冇彈,黎 ...
首先恭喜你先,小朋友in得咁好。但唔知你係咪第一個小朋友?如果係,你可能未知表現好不等於一定收你。會睇其他因素。所以先有D家長成日話,點解小朋友表現得咁好都唔收嘅?anyway,小朋友表現好就已經成功了一半。

"肯定全部都有offer。"....... 一個pat pat. 坐得一個位

咪玩D新黎的JM啦

好明樓主嘅感受。
見到d帖成日問揀邊間名校好d,全部未出offer就煩定,有d家長根本見多人報就報,無諗過咩係適合自己小朋友,有d連自己小朋友係咩類型都唔講,好似淨係想問邊間多人覺得名d就揀。
有d人拎出唻問個d名校係5,6千人爭2,3百個位,話覺得自己小朋友in得好好有信心,d名校有時個小朋友做足又未必收,唔做又可能收,咁容易比你入到咩,收到offer先算啦,無謂希望越大失望越大!

叻成咁, 唔應該讀kg, 應該直接跳上p, 包你煩惱盡消.

引用:好明樓主嘅感受。 見到d帖成日問揀邊間名校

原帖由 creama 於 14-11-20 發表
好明樓主嘅感受。
見到d帖成日問揀邊間名校好d,全部未出offer就煩定,有d家長根本見多人報就報,無諗過咩 ...
Agree, 其實應該家長自己最清楚自己細路係點,啱唔啱讀某類型學校,而係純比較邊間出名邊間好

建議畀曬留位費先

到九月開學

—星期每間學校返—日

咁就超充實

回覆:怪獸校長 的帖子

笑咗,thank you

‹ 上一主題|下一主題