用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問明慧好唔好?
樓主: AMBER0322
go

請問明慧好唔好? [複製鏈接]

回覆:Marco2010 的帖子

請問你小朋友仔咪有搭校車?大約幾$?
唔該哂

引用:Quote:lovelylpclpc+發表於+13-11-22+17:09

原帖由 Marco2010 於 13-11-22 發表
同意! 所有事都兩邊睇.
有人會話佢比較功利, 有人會覺得佢有效率! 當然包裝下講出黎就勁PERFECT.
我就比較 ...
Agree.  感激感激 希望下個月放榜囡囡有offer啦!

AMBER0322 發表於 13-11-22 17:44
請問你小朋友仔咪有搭校車?大約幾$?
唔該哂

太約860-1140,  depend on yr location!
不過今年校車服務就

引用:Quote:cloudwingwing+發表於+13-11-22+13:4

原帖由 Marco2010 於 13-11-22 發表
妳都知我好喜歡小朋友每天回家就CHOK佢講學校野.
佢邊個FRIEND無TIDY up 比老師punish我都知.
就係佢有一 ...
開左學3個月,老師無打過俾我,我係咪要在手冊上寫叫老師打俾我?另外,我仔未係好識謙野,問極他同學仔叫咩名都唔答我。

Marco2010 發表於 13-11-22 14:40
無通告, 無通知WOR.
K1 無TA,  有部份TA都今年昇左做老師啦, 今年禁多班PN.
...

我地以前pn無返學, 就會無通告, 學校吾會留番畀你!  你終於明白真係miss咗通告有幾

上次無咗張校車通告, 暑假要專登返學校填form, 吾係開學無校車坐!  

summer course  無咗張通告, 知到嗰時都full哂!

學校一日吾整intranet, 真係好多通訊都吾方便.  我樓下間kg連課外活動都可上網報!

北角都有副校, 校長成日兩邊走, 我成日返學校, 都見到校長! 你keep住坐校車, 好多實況你未必知!

cloudwingwing 發表於 13-11-21 23:09
我小朋友讀緊北角明慧$34xx. $4200係下年價錢?嘩,加左咁多?還是太子學費比北角貴?

...

北角收12個月學費, 太子收11個月學費! 學費係吾同!  本地班同國際班又吾同學費.  

你想了解小朋友情況, 可以打畀老師, 通常放咗學佢地有時間都覆你.

寫手冊都得

回覆 Marco2010 的帖子

謝謝詳細的分享。資料十分有用,謝謝。

回覆:Marco2010 的帖子

請問你知道k3有冇中英文默書?數學教成點?我囡讀緊太子,諗緊係咪直升, thx

請問有冇家長知道國際全日N班有多少人?thx!

回覆 lovelylpclpc 的帖子

agreed, open day, 我都鍾意“明慧“的環境、課程, 但group interview時見到個net teacher 係好似機械人,冇表情,睇得出冇heart,因為我負責填問卷,經過望見都覺得 那位net teacher 唔點,對學校有點覺得失望!

引用:回覆+lovelylpclpc+的帖子 agreed,+open+d

原帖由 Cocc 於 13-11-25 發表
回覆 lovelylpclpc 的帖子

agreed, open day, 我都鍾意“明慧“的環境、課程, 但group interview時見到個n ...
。。。其實我都係負責填問卷,我老公負責陪bb interview。我地好d, 老公話bb答錯嘢,(香港人)老師仲笑笑口話bb 有努力!Anyway....最後收唔收都係睇彩數!

回覆:請問明慧好唔好?

其實group in 好c但,全日最認真係分顏色排隊的miss

引用:其實group+in+好c但,全日最認真係分顏色排

原帖由 hayleymama24 於 13-11-25 發表
其實group in 好c但,全日最認真係分顏色排隊的miss
Agree

昕昕媽咪 發表於 13-11-25 00:13
請問你知道k3有冇中英文默書?數學教成點?我囡讀緊太子,諗緊係咪直升, thx

...
Sorry, I dun know as well.而且以前K3多數是插班生,往後直上比較多,我諗課程亦須要更新。
等如學校都認為K1要加深,否則好多PN生都會逃亡,哈哈!

不如妳問下主任再更新大家。

睇同民小P1的默書我都驚,如果K3唔train, 上到小學死硬

請問有冇家長知道國際全日有多少名學生?Thx
‹ 上一主題|下一主題