用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08/09年度 K1B 上午班 (KENT RD.) 同學仔開學2個禮拜後 ...
樓主: Carrie_Yip
go

08/09年度 K1B 上午班 (KENT RD.) 同學仔開學2個禮拜後情況點呀? [複製鏈接]

LuckyGirl

我都係搬左一個月唔夠, 仲有頗多濕碎野未執, 搬屋真係好煩。

Hi Mandy,

係呀,我朝早送佢返學,放學就姐姐去接佢囉! 之前睇你d post,你送++返學同放學呀?你就好啦!我成日都好想去接逸翹放學,因為佢見到自己媽咪去接放學,開心好多架!

記得放學之後上來話比我哋知,++今日講係學校學d咩呀!! Thanks!!!

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 00:23 發表

Carrie_Yip

妳自己帶佢返學架?  我見放學係姐姐接逸翹, 妳係咪送完逸翹返學就去返工架?

原帖由 Carrie_Yip 於 08-9-25 09:34 發表
Hi Mandy,

係呀,我朝早送佢返學,放學就姐姐去接佢囉! 之前睇你d post,你送++返學同放學呀?你就好啦!我成日都好想去接逸翹放學,因為佢見到自己媽咪去接放學,開心好多架!

記得放學之後上來話比我哋知,++今日講係學校 ...

Carrie_Yip
++今日又病病喇!
尋晚102度, 一陣要去睇醫生, 所以呢兩日要拜託妳地講我知, 教左乜野就真。
係呀, 媽咪去接放學,會開心好多架, 我都係接埋呢個月, 好唔捨得。

Dear all,

有冇囡囡ge mami 係度呀?
我剛才同個囡試穿冬季校服, 我個囡100cm高, 但係學校上次比左 :
white blouse - size 5
dress - size 5
Jacket - size 4
sports wear set - size 104

除左sports wear set 合身, 其他都好大件, 想換, 請問妳地有冇差唔多高ge囡囡, 佢地係咪都係穿呢d size或細d? 我驚換細1個碼又怕太細件。

吓...++無事嘛? 102度好高燒呀!! 快d去睇醫生啦,你唔好咁擔心喇,希望++快d好翻呀!!!

一定會啦,雖然我個逸翹唔幫到d咩,不過仲有其他醒目仔,醒目女實講到今日教d,你放心啦!

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 10:10 發表

Carrie_Yip
++今日又病病喇!
尋晚102度, 一陣要去睇醫生, 所以呢兩日要拜託妳地講我知, 教左乜野就真。
係呀, 媽咪去接放學,會開心好多架, 我都係接埋呢個月, 好唔捨得。:thin ...

我係到呀,不過我逸翹都係差唔多高咋!
你去k1個board到問吓其他mami有無人啱!!

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 10:12 發表
Dear all,

有冇囡囡ge mami 係度呀?
我剛才同個囡試穿冬季校服, 我個囡100cm高, 但係學校上次比左 :
white blouse - size 5
dress - size 5
Jacket - size 4
sports wear set - size 104

除左sports wear set 合身 ...

jumbo_mandy,

尋日見++重好生猛喎, 點解無端端會發燒, 希望++早日好番啦.

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 10:10 發表

Carrie_Yip
++今日又病病喇!
係呀, 媽咪去接放學,會開心好多架, 我都係接埋呢個月, 好唔捨得。:thin ...

Jumbo_Mandy,

希望++快d好返啦。聽到Auntie都心痛...

放心啦, 學校嘅嘢交比我哋啦, 我諗集齊咁多小朋友報料都得架啦...   

原帖由 fatbabyfat 於 08-9-25 10:58 發表

尋日見++重好生猛喎, 點解無端端會發燒, 希望++早日好番啦.

原帖由 bc8006 於 08-9-25 12:25 發表
Jumbo_Mandy,

希望++快d好返啦。聽到Auntie都心痛...

放心啦, 學校嘅嘢交比我哋啦, 我諗集齊咁多小朋友報料都得架啦...   

Carrie_Yip, bc8006, fatbabyfat
多謝關心, ++都係感親下姐, 相信Monday返得學卦。
我諗病左ge小朋友可能真係會傻下傻下, 佢今日去睇醫生, 我見有個小朋友坐正我地隔離, 仲同++兩個週不時互望, 個樣有d面熟, 於是問++, 識唔識果個小朋友? 係咪讀kv架?  佢答我唔識, 而果個小朋友聽到我問, 亦冇任何反應, 直到我入左去睇醫生, 我見醫生table上排哂病人咭出黎, 無意望一望, 下一個睇症ge, 竟然係佢成日話, 係kv坐係佢隔離, 仲話最friend 果個"包沁以" !

D 小朋友真係好得意, 咁都得

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 16:51 發表

Carrie_Yip, bc8006, fatbabyfat
我諗病左ge小朋友可能真係會傻下傻下, 佢今日去睇醫生, 我見有個小朋友坐正我地隔離, 仲同++兩個週不時互望, 個樣有d ...

Mandy,

點呀? ++無事嗎? 退燒未呀?
休息多d啦,唔洗急住返學架,我哋會幫你update資料架!!

Carrie_Yip
++今日又病病喇!

係咩? 佢2個咁攪笑?

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 16:51 發表

我諗病左ge小朋友可能真係會傻下傻下, 佢今日去睇醫生, 我見有個小朋友坐正我地隔離, 仲同++兩個週不時互望, 個樣有d ...

原帖由 Carrie_Yip 於 08-9-25 16:54 發表
Mandy,

點呀? ++無事嗎? 退燒未呀?
休息多d啦,唔洗急住返學架,我哋會幫你update資料架!!

Carrie_Yip

食左一次藥咋, 不過已經返黎訓左3個幾鐘, 仲未wake up
學左d乜, 靠哂妳地喇

真係幾好笑喎! 我都忍唔住笑...

可能佢哋兩個見慣對方精靈活潑嘅樣啦!

哈哈哈... 真係好好笑...

原帖由 Carrie_Yip 於 08-9-25 17:02 發表
係咩? 佢2個咁攪笑?

係呢,可唔可以講吓++睇邊個醫生呀?
逸翹係睇... 梁樹標醫生(在嘉賓大廈嗰到),哩個醫生係有一次逸翹大概7個月左右出玫瑰疹,當時同佢住院幾日,咁啱隔離床嗰個小朋友咳得好勵害,同佢媽咪傾開計就介紹梁醫生比我,佢話梁醫生睇氣管,咳係好好喎!所以至此之後逸翹一有咳或者有咩頭暈身"興",我就會帶翹翹去睇佢!

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 17:46 發表

Carrie_Yip

食左一次藥咋, 不過已經返黎訓左3個幾鐘, 仲未wake up
學左d乜, 靠哂妳地喇

原帖由 Carrie_Yip 於 08-9-25 18:09 發表
係呢,可唔可以講吓++睇邊個醫生呀?
逸翹係睇... 梁樹標醫生(在嘉賓大廈嗰到),哩個醫生係有一次逸翹大概7個月左右出玫瑰疹,當時同佢住院幾日,咁啱隔離床嗰個小朋友咳得好勵害,同佢媽咪傾開計就介紹梁醫生比我,佢話梁 ...

Carrie_Yip

睇氣管,同咳都好好? 適合++喎, 佢氣管一直都麻麻, 令我都好煩惱下 , 睇黎要試下搵梁樹標醫生先得, 我都係嘉賓大廈睇, 不過係趙長成醫生, 佢醫德都唔錯架, 但係每次都等好耐, 好在我住得近咋。

Jumbo_Mandy, Carrie_yip, Luckygirl, fatbabyfat,

早晨呀!

++好返d未呀? 我講起++喺診所遇見好友嘅一幕比我老公知, 佢笑到c呀! 跟住佢話, ++好靚女喎, 咁細已係美人兒。

尋晚問浩恩, 係咪有同學仔病咗呀? 佢話有3個, 跟住話埋Miss Wong, Miss Ng 都病咗。信信地之際, 佢話 Miss Yuen (校車上的老師) 都病咗。咁就信唔過喇, 因為返學上校車先見到Miss Yuen。本書又要我從第一頁睇起... 無料報添... 睇嚟, ++要快d好返重出江湖...

今日送浩恩上校車, 原來我3個星期以嚟都錯晒... 佢唔鍾意上車 Byebye 一刻, 叫我唔好講 byebye... 以為佢唔想上車? 佢又要我哋快d去校車站。無講byebye, 佢真係無眼濕濕喇。下次講 see u 囉!

真係要學習...學習...

係呀...逸翹都係成日咳,所以so far來講睇梁醫生都ok架! 不過睇佢又係要係醫務所等好耐囉!
如果你要佢個電話,你PM比我啦.

原帖由 jumbo_mandy 於 08-9-25 19:03 發表

Carrie_Yip

睇氣管,同咳都好好? 適合++喎, 佢氣管一直都麻麻, 令我都好煩惱下 , 睇黎要試下搵梁樹標醫生先得, 我都係嘉賓大廈睇, 不過係趙長成醫生, 佢醫德都唔錯架, 但係每次都等好耐, 好在我住得近咋 ...

係囉, 我問逸翹今日學校學d咩呀,又係一d都答我唔到,激死! 問東就答西,問佢Miss Wong今日教咩字,竟然答我...教大字喎. 你哋話死咯死呀? 哩個囡真係唔靠唔住呀!
Jumbo_Mandy,真係唔好意思啦,我已經盡咗力啦!!!

原帖由 bc8006 於 08-9-26 09:15 發表
Jumbo_Mandy, Carrie_yip, Luckygirl, fatbabyfat,

早晨呀!

++好返d未呀? 我講起++喺診所遇見好友嘅一幕比我老公知, 佢笑到c呀! 跟住佢話, ++好靚女喎, 咁細已係美人兒。

尋晚問浩恩, 係咪有同學仔病咗呀? 佢話有 ...

原帖由 bc8006 於 08-9-26 09:15 發表

早晨呀!

尋晚問浩恩, 係咪有同學仔病咗呀? 佢話有 ...

Hi bc8006,

I'm from K1H and just drop by...

Agree with you very much that my son doesn't like to say "goodbye" too.  Whenever we need to leave or are going to finish the phone call w/him, he'll say, "I don't want to say goodbye.  I want to say hello!"  But actually what he means "hello" is "goodbye".  Maybe the feeling of "goodbye" is too sad for him...
‹ 上一主題|下一主題