用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Munsang 2005 K1
樓主: laiamy
go

Munsang 2005 K1 [複製鏈接]

Re: Munsang 2005 K1

laiamy ----------- (girl) ---------- 2002-03 ---下午班 ------TKO --- K1F
Cherrybibi -------- 方子筠 ------- 2002-04 ----下午班 ------- 青衣 - K1E
YOYOMM -------- Yo Yo ------- 2002-02 ----下午班 ------- 沙田 - K1H

各位民生幼稚園媽咪

今日我同個大仔去左考K3插班, 聽到老師講06-07/P1有機會會開6班wor, 視乎情況-->有幾多會留低(我估因為加左價).  希望到時多開一班, 收番機會大d啦...

Thanks
Mo-ma

mo-ma >> 聽到好消息真係好呀, 咁妳大仔考唔考到K3,
如果 K3 收, 即係出年一定可以升小一囉    

mo-ma,
Hi! 今日我同個大仔都有去考k3, 收咗啦, 請問九月會否做同學呢?  

Hi cherrybibi

好好彩地收左佢喇! 不過老師話要到6月先可以confirm小一收吾收, 話要睇進度wor.  不過15人只係收左5人.  吾知仲有無下一輪.   

Hi tungwai
請問我地有無k3家長呀?  我要等到29號先知邊班...

cherrybibi 寫道:
mo-ma >> 聽到好消息真係好呀, 咁妳大仔考唔考到K3,
如果 K3 收, 即係出年一定可以升小一囉    
Thanks
Mo-ma

mo-ma,
九月我們的仔仔是同學了

Hi 小小bb

我估計插埋同一班可能微d - 如果k3吾你好多人走的話...

倚! 今日咪應該見到你law!  你註冊時坐邊度嫁?  可以29號再見wor!

小小bb 寫道:
mo-ma,
Hi! 今日我同個大仔都有去考k3, 收咗啦, 請問九月會否做同學呢?  
Thanks
Mo-ma

mo-ma,
我同仔仔兩個原先是坐離門口最遠的那行第二個位, 但去原洗手間後便坐最後面了。我只是穿T-SHIRT牛仔褲。

小小bb
o我! 你囝囝係吾係著交通安全隊既衫呀?  我坐中間果行中間.  你係吾係兩點註冊呀?

小小bb 寫道:
mo-ma,
我同仔仔兩個原先是坐離門口最遠的那行第二個位, 但去原洗手間後便坐最後面了。我只是穿T-SHIRT牛仔褲。
Thanks
Mo-ma

mo-ma >> 恭喜, 恭喜    
mo-ma 寫道:
Hi cherrybibi
好好彩地收左佢喇!

mo-ma
我地呢到好多 k3 小朋友嫁, 包括我個女, 希望到時可以同班啦

tungwai (請收pm...)
我都希望到時可以同你囡囡同班呀! 禁多位k3家長,請多多指教la!
tungwai 寫道:
mo-ma
我地呢到好多 k3 小朋友嫁, 包括我個女, 希望到時可以同班啦

cherrybibi
多謝晒 - 老實講, 擒日真係好緊張, 但個傻豬就懶懶閒...:
mo-ma >> 恭喜, 恭喜    

Thanks
Mo-ma

佢地咁細未識得緊張, 當然係亞媽緊張過佢    , 噚日
有冇去慶祝下 ??? 可以3個讀哂同一間學校, 真係開心.  
mo-ma 寫道:
cherrybibi
多謝晒 - 老實講, 擒日真係好緊張, 但個傻豬就懶懶閒...:

cherrybibi

He he...  無mud點慶祝喇, 只係買左份小禮物俾佢, 又幫佢準備左d小禮物送俾細佬妹, 然後成家去左游水...  

星期六想去買校服, 你知吾知係吾係只得金綸可做校服呢? 我聽講好似有第二間wor...

[quote]
佢地咁細未識得緊張, 當然係亞媽緊張過佢    , 噚日
有冇去慶祝下 ??? 可以3個讀哂同一間學校, 真係開心.  
[quote]
Thanks
Mo-ma

mo-ma >> 水手服就係金錀, 運動服未知係邊間, 不過我聽
讀緊的媽咪講, 都係金錀的質地最好, 第2間好似在九龍城
獅子石道, 不過我唔知咩名, 妳去民生會果邊問下  .
妳真係好媽媽, 幫哥哥預埋禮拜比細佬妹, 佢地相處在互愛
的家庭, 一定有個開心的童年     

cherrybibi
吾該晒你d資料 - 我會再問吓...
其實幫哥哥預埋禮物俾細佬妹, 一離都係想細佬妹都有份高興, 等哥哥投入d, 希望佢對轉校有更多正面感覺la!  二離都想哥哥會習慣有開心野就預埋佢地...  屋企細路多, 諗野都特別多!

mo-ma >> 水手服就係金錀, 運動服未知係邊間, 不過我聽
讀緊的媽咪講, 都係金錀的質地最好, 第2間好似在九龍城
獅子石道, 不過我唔知咩名, 妳去民生會果邊問下  .
妳真係好媽媽, 幫哥哥預埋禮拜比細佬妹, 佢地相處在互愛
的家庭, 一定有個開心的童年     
Thanks
Mo-ma

mo-ma,
Hi! 我仔仔是身穿白色衫(領是黃色)及黑色牛仔褲, 你是不是york那一位小朋友的媽媽, 爸爸媽媽都著得好靚, 小朋友好乖在寫字那位, 兩時註冊後早走那位 還是有妹妹一齊來那位?

Hi 小小bb

我同老公都係著番工衫 (因開頭諗住仲可以返下晝, 不過就吾係好靚), 個仔的確有嚮度寫字(但就吾係好乖), 兩時註冊後我的確有早走(因為d通告已睇過晒 )

Mmm… 你註冊時係吾係坐我後面呀?  點都好啦, 我諗29號應可見到你喇!
Thanks
Mo-ma

mo-ma,
29/8到時見。

小小bb
到時見
Thanks
Mo-ma
‹ 上一主題|下一主題