用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖安德肋幼稚園 天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 ...
樓主: PINK2007
go

天主教聖安德肋幼稚園07 年入讀K1的請進 [複製鏈接]

我記得好似係話頭兩個禮拜每日都番個半鐘,之後就正常囉,唔知有冇記錯呢

我冇book保母車呀!所以唔知!

醒目開學勳章

係呢, 你地係唔係天主教教徒?  不過我唔係.

funny,

我都唔係呀! 不過冇乜關係嗟,我都係讀天主教學校大既!

原文章由 Funny 於 07-8-1 16:00 發表
係呢, 你地係唔係天主教教徒?  不過我唔係.

我都唔係

醒目開學勳章

因為我見佢地有好多活動都好似同教徒有關, 例如小幼苗...etc..  

原文章由 noknokma 於 07-8-1 21:12 發表
funny,

我都唔係呀! 不過冇乜關係嗟,我都係讀天主教學校大既!

hello ! dear all :

原來o甘多mama都無宗教信仰的, 不過我身邊好多人都信基督教, 我有個街坊,因為係基督教徒, 所以佢就唔'簡, st andrew 羅,

不過我自已都係讀天主教學校長大,我覺得天主教辦的學校都幾好,好多brand 1 架,不過最攪笑,我讀左10幾年(小學and 中學), 日日諗經都無信呢

pinkpink

醒目開學勳章

Hi all

我應該會去家長日, 可以知多d, 同埋好似有野要派! 我仲會交埋份保單!!

Good Morning !

我似為大家唔識搵反呢個Topic添 !

Funny :

我都會係呢度買保險 ! 另外, 我都有幫囡囡在保誠買保險,不過主要都係儲蓄成分多, 保險成分較少

pinkpink

醒目開學勳章

我本身都有幫個囝買保險, 佢一出世我就幫佢同宏利買左份儲蓄加住院!

原文章由 PINK2007 於 07-8-8 10:48 發表

我似為大家唔識搵反呢個Topic添 !

Funny :

我都會係呢度買保險 ! 另外, 我都有幫囡囡在保誠買保險,不過主要都係儲蓄成分多, 保險成分較少

pinkpink

我都係阿仔出世就幫佢買左喇,係aia,都係儲蓄成份多d

原文章由 Funny 於 07-8-8 10:58 發表
我本身都有幫個囝買保險, 佢一出世我就幫佢同宏利買左份儲蓄加住院!

醒目開學勳章

喂...其他媽咪去晒邊呀??  去晒旅行??

原文章由 Funny 於 07-8-9 16:46 發表
喂...其他媽咪去晒邊呀??  去晒旅行??

係播, 各位Mama妳地同小朋友去過邊處旅行呀??? 外面(out of HK)我一處都未去過, 因為我怕辛苦又怕囡囡辛苦, 妳地有乜好提意呢??

pinkpink

醒目開學勳章

我個囝夠左3歲之後, 我就同佢去過大陸(樟木頭), 因為我阿媽係個度有間屋, 咁我個囝都ok, 所以想遲d同佢去d短線玩下, 例如台灣.

原文章由 PINK2007 於 07-8-10 11:06 發表

係播, 各位Mama妳地同小朋友去過邊處旅行呀??? 外面(out of HK)我一處都未去過, 因為我怕辛苦又怕囡囡辛苦, 妳地有乜好提意呢??

pinkpink

我都係阿仔未夠兩歲時帶過佢去中山,因為我阿爸有間屋o係o個度,不過我覺得去o個兩日係超辛苦 ,可能佢o個時仲成日要抱,又要帶足兩日奶粉尿片,真係怕怕

原文章由 PINK2007 於 07-8-10 11:06 發表

pinkpink

good morning !

如果大家有乜野好玩又抵食的地方,不防提意下, 因為有時都諗唔到同囡囡去邊處玩, +上又怕辛苦, 成日放假都係o係TKO 乍

pinkpink

原來個topic 搬左呢呢樹!

我未同呀仔去過旅行呀. 因為佢都幾煩下. 唔肯沖花灑涼. 食野方面就一時時.  所以淨係同過佢去本地ga 酒店住個兩日一夜咁大把!

平時去邊? 好天的話通常會去下d 郊外d ga 地方. 好似近ga就有西貢碼頭睇狗仔遠d 會去下東浦, 南x島, 赤柱......咁law~ 不過近幾個星期天氣唔好. 就多會係室內地方. ifc 呀, 九龍灣, 又一城...咁law~

[ 本文章最後由 ec2004 於 07-8-16 10:56 編輯 ]

我個囝都係上午班呀!到時大家一齊傾下、交流下,不過家長會我去唔到,要爸爸先去到,不過我都好想可以陪佢返第一日學,唔知請唔請到假呢﹖

原文章由 sophyland 於 07-8-16 21:09 發表
我個囝都係上午班呀!到時大家一齊傾下、交流下,不過家長會我去唔到,要爸爸先去到,不過我都好想可以陪佢返第一日學,唔知請唔請到假呢﹖

good morning everybody :

好似BK無以前o甘旺???

sophyland
Hello ! 妳阿囝讀a定b班呀  ? 雖然我 join左車, 不過我都諗住     1st week 我都係自已同囡囡返學, 等佢無o甘驚

pinkpink:

PINK﹕
       你好!我個囝好似係a班(我唔係好記得),不過我可能等一個星期先比佢坐校車,因為我返工好早,一定唔可以送佢返學,佢要係媬姆樓下坐校車,不過你有冇發現校車$$好得意,兩間差成$50,奇怪﹖

醒目開學勳章

你地小朋友仲有無飲奶??  我個仔每朝7am 左右都會飲奶, 但之後就食唔落早餐, 可能要等到9am 至食, 配合唔到學校d時間, 點好?
‹ 上一主題|下一主題