用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 文理一問
樓主: issac
go

文理一問 [複製鏈接]

Re: 文理一問

我小朋友兩年前都跟文理游過兩個多月,我同老公都唔滿意 。完左十二堂包曉班兩步都游唔到就叫你升班!真係 。我真係啋佢都傻啦,好快就幫小朋友搵另一個教練學!

我而家o係街見到o個個鬍鬚佬 sale 人我都彈開,埋到黎我都黑哂面答:'唔駛呀!'

Re: ?????

issac

我都是六月開始上課, 希望我地d小朋友會學得開開心心, 到時你要上來報告下仔你囝囝上課既程況bor.

依間野吾惦架

Re:

My dear baby--- Issac

Re: ?

the computer still shot!!!1
nobody feel this centre is good...
i hope anyone joined this centre is good, please
leave a message!!!

Re: ????

nobody feel this centre is good...
你自己都識講喇,明知故犯!
當丟了錢,揾過間就最明智,不要貪就手!     
issac 寫道:
the computer still shot!!!1
i hope anyone joined this centre is good, please
leave a message!!!

總之唔好諗住學得識.
當係一個活動比小朋友玩吓水.
該用戶已被刪除

幾時開到班上堂要自己問; 上堂之前無人通知cancel 左; 所謂親子班就得我地自己一pair 親子; 其他學員應該讀小學la; 我女唔肯落水, 教練全堂都係理得我地幾分鐘, 問下唔肯又由我女攬實我; 上完一堂勁嘈佢又話會同報紙講先肯話退部份錢; 話退錢都仲個幾月先退, 又係要係咁追先追到. ~ 兩年前ge 經驗 (港島東).   good luck    
晴晴媽媽

Re: ????豰刈

oh...no~
how they can put diffierent age into the same course?!

醒目開學勳章

Re: ????豰刈

只有一個字差,           

唔報文理係你哋嘅損失
文理咁多人講,即喺好多人参加喇,呢間泳會一定有佢哋嘅揾食招數才會吸引咁多人参加喇,所以咪咁出名囉,咁出名,貴D都應該嘅,可能参加人數太多,有經驗嘅教練又難以分身,你哋嘅遭遇我深表同情,可能係你唔好彩撞到個冇乜經驗嘅,其實佢哋有好教練,你可繼續報落去,終有一次遇到好嘅,咁咪一天都光晒囉,好教練可遇不可求呀!嗰嗰泳會都話自己好

文理學游水原來咁差嫁? 果時重有見佢地d游水廣告, 依家聲都唔聲, 重以為佢地執左...

issac & all,

呢間野吾單止[size=x-large]仲係[size=x-large]呃人架, 我就係真人既例子....

我仲同佢嘈到上消委會, 搵晒記者, 佢地d 衰野上晒周刊, 開吾到班吾在話, 仲將d 4歲同9,10歲編埋一起上堂, 佢地開吾到班又吾退$, 我仲要多次(係好多次)係上堂前收到佢地電話又話d 教練突然有事.....仲有原本我係報6月中開課, 其實根本佢地開吾到班, 仲延遲到7月, 其實根本吾夠人咪出聲law, 好閒啫, 仲叫我將d 學費番到再出年既暑假先再上.....

我第一堂已經係泳池門口等左成個鐘個教練都吾出現, 打上去寫字樓又叫我等多陣, 點知一等成個鐘先話個教練黎吾到, 我問佢點, 佢仲話:你地鐘意可以自己比$入去游, 再吾係就返屋企......   

佢地仲有好多衰野架, 好多教練都吾知有無牌架, 總之千其吾好去幫襯.....查實呢間野咁多年歷史, 我細個小學既時候已經有, 都吾明佢地點解要做衰自己間野, 吾信既你地可以打去消委會check 下, 佢地話呢間野比人投訴過好多次, 我真係好多謝佢地既識員幫我follow up, 吾係真係慘啦....

ISSAC,

你番左第一堂味呀?

ALL,

我之前都同囡囡報左呢間游泳, 之后先見到呢個POST, 好唔開心, 日日都擔心, 昨天終於等到啦, 戰戰克克咁同囡囡去德褔番第一堂. 之前好大雨, 我怕個堂取消, 打去CALL台留言, 好快就覆我, 個堂係室內, 唔會有影響.

我10分鐘前去到, 巳見有STAFF係到, 即時同我囡囡登記, 派手環同泳CAP(早前有人話頂CAP好殘, 唔知幾多手用過, 我專登CHECK過, 係新BOR, 唔係好殘喎), 跟住入泳池, 有幾個教練, 照睇就一個對3個, 輪住教, 個胡蘇先生就係岸上睇住個情況. 完堂就數齊人, 一個一個離開, 家長未到就唔比離開住.

我既情況就係咁啦, 囡囡玩得好開心, 至於係呢12堂, 囡囡可否學成游水, 我都唔肯定, 但又未至於講到真係咁差, 可能我要求唔高掛.

其實我一早已經睇過大家的comment
只係大家有彈無讚
我只怕同大家唔arm’’key’’
費時爭口舌之尢

上個禮拜五,我小朋友終於向九龍公園畢業了。因為小朋友年紀比較細,所以原本12堂的課程,多左一堂,是補堂。小朋友經過13堂之後,終於算係學識左。佢而加可以游到自由式,都大概10米左右。而且教練每堂都會講返個進度比我聽,話今堂學左咩,教左咩,囡囡進步成點。我覺得d教練都好盡責,同埋都好有愛心。最後果堂教練有同我地考試,仲係胡X叔叔親自督察,有埋分數,亦唔覺得佢地係’’負碌’’PASS過佢地。

學樓上講,我唔知係唔係我要求低,定係人地真係教得好。
CAP 舊? 唔係囉。
學唔到野,等於掉錢落海? 我認為一定唔係。
不過mslamlamma 真係講得arm,佢地真係唔用浮板果d來上堂的。 可能e個亦係佢地成功之處,可以唔用浮板都教到人,亦可能係壞處,因為唔係個個教練質素都咁高。講真一句,如果佢地真係咁差,就一早執左啦,或者改左名。
印象中,我報名果時佢都同我講話咩三十幾週年歷史,而我第一次睇到文理個廣告都好似十年前的事了……

我唔係話大家彈文理的說話唔係事實,唔信大家,但我想講我自己看見的事實真的和大家不一樣。

另外worry,
請問你係唔係星期日德福兩點果場??
我大概向一個月前向我朋友介紹左文理俾佢。佢都係德福上課
(初時我睇過大家的comment 真係有點worry,我怕我累左我朋友)
佢應該係上個星期日上第一堂,如果大家想知既,我問我朋友學成點之後再post 佢d 說話比大家睇。始終我只係向九龍公園上堂的,其他情況我真係唔係好知道。

by the way,
issac,
你上左堂咪? 係唔係都係德福

小小寶寶

係呀, 我就係番星期日德福兩點果場, 你個朋友既小朋友多大? 是否囝囝? 如果都係3歲到,可能係同我囡囡一組TIM? SO FAR, 我呢邊見D小朋友都游得好開心, 有幾個仲係手抱BB TIM, 如果係我,我就會等小朋友大小小先比佢地學囉, 因實在大細個啦.

唉…
睇到另外一個post
覺得有點心傷的感覺

我唔想向果個post 到留言
費時人地以為我幫住文理
亦都唔想同人嘈…
天啊 點解我會向上課前一兩個禮拜收到佢地電話通知上堂
我打電話去 過左一兩個字後人地會覆返我?
如果天雨問題會有職員聯絡我?
難道我係VIP?

(亦唔排除這是事實,我上過佢地寫字樓… 向觀塘,也許佢地掩飾得好啦)

對不起,好像多言了。

Worry,
暫時都未contact到我個朋友
請問你個頭像個小朋友係咪你囡囡?
我朋友一覆返我 我post 返上na應你啦
‹ 上一主題|下一主題