用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 聖馬可小學
樓主: binbinguan
go

聖馬可小學 [複製鏈接]

Re: 聖馬可小學

唔係啊,係舊基灣
我覺得新基灣太谷小朋友,考試又多,返學又返得早

咁你小朋友讀緊邊間學校呀?唔會係聖馬可掛?

嗯 我也覺得舊基灣的返學時間好D

是不是丘佐榮都幾好呀

聽聞丘佐榮好死板,好傳統,好多功課,死讀書的學校

聽說舊基灣都 ok, 真的無新基灣咁谷呀!

丘佐榮都好嚴呀!
Hei-Hei

binbinguan

你諗住叩幾多間學校呀?Profile準備好未呢?

我諗住叩丘佐榮和基灣兩間,其他又不知哪間好,而且間間都要看你在統一派位時,將他的學校排第幾。

PROFILE準備好了,但基灣要8號才收信,邱佐榮就收到明天,所以我明早就去交。

醒目開學勳章

sandylaw,

恭喜!我個女讀緊p.2!! 來年見你地!

binbinguan

預祝你成功   

my son入聖馬可小學 this year,I ask 聖馬可小學 & 聖馬可中學 by phone today、they replied 學校未斷龍 this year, but <【明報專訊】東區家長教師會聯會主席趙明表示,受聖馬可中、小學校「脫龍」影響,今年入讀該校的小一生雖可直升中學,但有家長擔心子女派入該校,未能惠及第二三名子女直升,因而很失望。他的幼女也將升讀該校,正積極叩門,希望另尋得理想的津校。而家長張太則默默接受結果,認為其獨女既能直升聖馬可中學,就毋須再另找學校。>so 今年入讀該校的小一生可直升聖馬中學, but I worry kill龍......

多謝你先, 我正在積極準備
sandylaw 寫道:
binbinguan

預祝你成功   

學校為了留住學生, 當然咁講啦,但他們都保證不了不殺校。
honicolasho 寫道:
my son入聖馬可小學 this year,I ask 聖馬可小學 & 聖馬可中學 by phone today、they replied 學校未斷龍 this year, but <【明報專訊】東區家長教師會聯會主席趙明表示,受聖馬可中、小學校「脫龍」影響,今年入讀該校的小一生雖可直升中學,但有家長擔心子女派入該校,未能惠及第二三名子女直升,因而很失望。他的幼女也將升讀該校,正積極叩門,希望另尋得理想的津校。而家長張太則默默接受結果,認為其獨女既能直升聖馬可中學,就毋須再另找學校。>so 今年入讀該校的小一生可直升聖馬中學, but I worry kill龍......

醒目開學勳章

honicolasho,

脫龍就事在必行嫁啦!我女之前大抽獎時抽到佢,去註冊時個位校長都講這學校和St. Mark's結龍,但最終都要用1年時間等教署批。我相信現仍等教署批斷龍!

我個仔都抽中左,係第四志願,而家決定放棄,去讀私校啦!

佢地真係好過份,等人地交晒第二輪抽獎表格先至宣佈斷龍,好卑鄙!枉我地去支持佢!  

我小朋友間幼稚園都有幾個派去聖馬可小學,不過有兩個同學昨日叩門成功,有學校收了  

叩門可以咁快知道結果既?
果兩位同學考邊間呀?

pinkynsp 寫道:
我小朋友間幼稚園都有幾個派去聖馬可小學,不過有兩個同學昨日叩門成功,有學校收了  

醒目開學勳章

醒目開學勳章

for my information, 聖馬可小學斷龍 for next Primary school application.so your daughter study on this school or not now?
‹ 上一主題|下一主題