用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 等培正的日子...
樓主: budblessed
go

等培正的日子... [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+andyan324+於+16-01-12+發表a

原帖由 阿古 於 16-01-12 發表
如果係 on waiting list,  等call 果段時間都仲有排折磨
waiting 都當唔得架啦,邊有甘好釆,到時就已經唔記得了

回覆:等培正的日子...

培正係咪都係有waiting同reject架?如有waiting,其實係咪都好渺茫?

引用:培正係咪都係有waiting同reject架?如有wai

原帖由 AJBabies 於 16-01-12 發表
培正係咪都係有waiting同reject架?如有waiting,其實係咪都好渺茫?
有waiting 有reject, 我上年waiting 排唔到,我另外有親戚個小朋友係入面讀,幫我打聽到waiting 位只有十個八個,排左俾有兄姊讀緊個d先

引用:Quote:原帖由+AJBabies+於+16-01-12+發表培

原帖由 anpanman_baby 於 16-01-13 發表
有waiting 有reject, 我上年waiting 排唔到,我另外有親戚個小朋友係入面讀,幫我打聽到waiting 位只有十個 ...
補充:記得上年封信話7月會call waiting

爸爸係校友,家族多長輩同平輩都係培正人,小朋友係超大b, 機會會唔會大好多?

引用:爸爸係校友,家族多長輩同平輩都係培正人,

原帖由 lilbabe 於 16-01-13 發表
爸爸係校友,家族多長輩同平輩都係培正人,小朋友係超大b, 機會會唔會大好多?

...
我覺得都大機會,祝好運

:wave:

引用:雖然知道好渺茫,但都總心思思...仲心急過

原帖由 budblessed 於 16-01-12 發表
雖然知道好渺茫,但都總心思思...仲心急過自己等放榜...
已經吾記得左

原帖由 lilbabe 於 16-01-13 發表

...
Same here.. except mommie (not daddy) is alumni.. 但都不寄任何厚望……始終申請人太多……

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

回覆 anpanman_baby 的帖子

請問培正幾時有通知?
唔係1月8 咩? 我仲未收到信喎

知道今年幾多千人報 K1 嗎 ?

等待的心情的確難過 same here keep waitting

以往通告上面寫的日期是等於發信日期,即是要等多一日至兩日。
希望到時大家都有好消息!

回覆 puichingforsure 的帖子

小時了了大未必佳..........
最重要係响小朋友整個成長期間, 家長會點樣培育個小朋友, 身教好重要.
入到神校當然值得高興, 入唔到亦唔需要唔開心, 我只怕D怪獸家長狗眼看人低, 睇唔起D唔係讀(佢心目中)神校嘅人.
同埋千萬唔好整D"高分低能"嘅人出嚟.....

引用:回覆+anpanman_baby+的帖子 請問培正幾時

原帖由 piggymonkey 於 16-01-13 發表
回覆 anpanman_baby 的帖子

請問培正幾時有通知?
係上年呀,上年2月頭放榜,7月call waiting

引用:回覆+puichingforsure+的帖子 小時了了,

原帖由 vpo0615 於 16-01-13 發表
回覆 puichingforsure 的帖子

小時了了,大未必佳..........
agree

引用:以往通告上面寫的日期是等於發信日期,即是

原帖由 cclemon2009 於 16-01-13 發表
以往通告上面寫的日期是等於發信日期,即是要等多一日至兩日。
希望到時大家都有好消息!

...
今年即係要大約1月26或者27號有信

回覆:vpo0615 的帖子

我周圍有名幼offer的小朋友又真係本身叻哦,至少性格比較主動,有問有答。 我個囡係屋企講個不停,出到去人地以為佢係啞嘅 居然有面試老師問我佢識不識叫“爹地媽咪”,實情係佢十個月大已經識叫。

‹ 上一主題|下一主題