用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 將軍澳英皇幼稚園揮手區
樓主: 駱萍倩
go

將軍澳英皇幼稚園揮手區 [複製鏈接]

同埋佢早會有外籍老師好似叫MISS SUKI我估應該有掛

回復 tinlingyuetka 的帖子

下午有開PN班咩?我之前問過,都係話得上午WO,一係就全日,你唔係話比你個女讀全日咩?

回覆:catherinenyc 的帖子

我有問過佢地每日都有大約半個鐘由英文老師上堂架

回復 駱萍倩 的帖子

係呀, 我係想讀全日呀, 但佢地話無晒位 只可以排...........

於是收左PM.........

我心諗算啦........

咁全區又只係得你一間有兔年插班....... 因我個女聖誔出世呀......

俾她提早識應下都好......

咩無PM班咩? 但收她PM喎......應該有的嘩......... 個活生生的人下午返學校, 無理由無咁神奇.......正常開班會有同學呀, 家長呀等等....... 等我留意下先...... 若然無PM班.....咁我個女去左邊? 全日班的下部份?????????? 咁好大鍋喎....... 全日班下午得個訓字同埋自由活動............ 不過而家又真係無人收我個女馬上兩歲就即時返學........ 若真係咁的話, 我估俾她讀半年適應團體生活及體驗少少廣東話, 就轉學...... 不過呢D野要之後先知...唔想亂冤枉學校......

12月10號就要買校服, 書包呀, 書薄呀等等, 校監話預五, 六千蚊到啦........

英皇做咩都話要十點鐘去.......果時我係見到有個黃頭髮的年輕老師跟住係個校長身邊, 之後IN完, 俾完留位費...我同個女係出面遊樂場玩, 見個黃頭髮教師十一點左右便離開, 可能早收工........

回復 ivythepooh 的帖子

我上兩個禮拜交FORM, 我離開時係出面個遊樂場俾我個女玩, 有個媽咪好快入左去, 又出左黎, 原來佢個女文表讀14年PN, 但十二月IN.

英皇叫我12月10號俾家長買薄買書包...... 可能英皇想等睇到無人黎買, 放棄個OFFER啦, 再IN新生......

我之前問過啦,而家上午都係得2班PN之嘛,你話你個女12月插班插下午點插丫,佢下午都無開班,還是佢12月開新班招人讀PN丫

回復 駱萍倩 的帖子

突然我覺得好驚TIM..............

我唔介意佢有過無牌PN的歷史...........亦唔介意佢真係無牌教學... 我當俾BB讀玩樂班者....不過連班級都可以無中生有的話, 收真錢, 假教學的話, 我會好嬲...........

之不過, 班別的野好難厄家長的喎, 送仔女返學時, 會睇到有無其他送朋友黎讀PN班的家長或者同班同學仔.........

英皇唔會咁大膽呀麻............ 小朋友上完堂, 又會自己唱下歌或提下邊個MISS, 同埋一定會同之前係屋企有分別, 講野能力快左........

今日都星期六了, 我星期一打去問下先, 唔知教育局會否有佢有無開PN班的資料呢........

引用:+本帖最後由+tinlingyuetka+於+13-11-2+14:

原帖由 tinlingyuetka 於 13-11-02 發表

回復 駱萍倩 的帖子
咁真係要打去問清楚

回復 ivythepooh 的帖子

定係佢比你個女上PLAYGROUP當係N班丫,我問過有D家長,佢話下午有DPLAYGROUP比佢地上WO,你星期一問清楚佢先啦

我上了教育局chsc.com個網頁到看,佢哋係無PN下午班嫁,我唸你真係要問得清楚明白。

唔知佢係唔係掉你個女上PLAYGROUP一個鐘,之後就夾埋D全日班一齊,我問過佢今年下午真係無開N班架,哇......如果係就.......驚......你問清楚先,一陣唔會左就唔好啦

我今日打電話去問過, 她話PN插班會新開一班因為AM及WHOLE都滿左.....
我問: 咁成功開班未呀?
她話: 新年會開一班新班.
我問: 咁學生大概會有幾多呀.
她話: 十人左右啦
...........................我心入面十五十六, 開班會有新班的家長學生,她應該講唔到或之後好難圓個大話, 應該係真的........... 但我又有D怕

下....咁佢就唔好話12月比你個女插班啦,根本個班都未開,如果係咁,點解佢之前唔直接講下學年會開班新PN?話就話有10人左右,咁到時無人讀得幾個咁點呀?

回復 駱萍倩 的帖子

我覺得好似有D怪,今日接個女放學個班主任又唔見左,8月份開學到而家轉左2個老師啦,唔係D老師通常都跟個班一年架咩

回覆:駱萍倩 的帖子

佢都收我阿B...不過我阿仔in 得好hea 都收

tinlingyuetka 發表於 13-10-30 21:53
我個女IN一月份插班英皇, 我唔係謀. 不過英皇又係我心儀的學校(我知好多人唔會用心儀去形容佢). 我因係係外 ...

其實你住康城個邊?點解唔問下學之園?如果pm佢地可能有位wo,又近,同埋我岩岩睇佢個邊好似口脾唔錯

回復 駱萍倩 的帖子

學之園好難入的...我都想入......我個女年尾佢唔要.....

呢間學校真係鬼鬼地. 樣樣事情都好神奇.

回復 lovebabyking 的帖子

我個女個陣都唔係IN得好好,全程無講野同扔玩具架,不過佢都收

lovebabyking 發表於 13-11-4 22:07
佢都收我阿B...不過我阿仔in 得好hea 都收

講真咁幾個佢都睇唔到D咩架啦,有時小朋友緊張同陌生環境,佢唔講野唔做呢樣個樣都好正常,重點係佢收你你去定唔去讀姐
‹ 上一主題|下一主題