用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔好意思.我想問下保良局GE幼稚園好唔好? ...
樓主: sansan0208
go

唔好意思.我想問下保良局GE幼稚園好唔好? [複製鏈接]

冬日勳章

引用:保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係

引用:保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係

原帖由 ewy_chu 於 13-10-22 發表
保良局..唔駛INTERVIEW...入表排隊.!!人係犯賤...唔駛INTERVIEW又覺得唔太好...通知收阿女..但無比留位費.. ...
紅磡區d保良局難入到爆,間間都要interview, 請問邊間唔駛in咁好?

大部份都好好, 老師教跳舞 / 唱歌都好好,
係遇過個別幼稚園麻麻地.
尤係有特殊需要的小朋友, 明明家長提出左問老師小朋友係咪比較慢.
是否要去評估, 但老師等都話無問題, 結果小朋友遲左好多.
返健康院醫生發現再確診. 唔止一個係咁.

回復 puicps0614 的帖子

係官塘翠屏呀..但唔知今年仲係唔係...

回覆:唔好意思.我想問下保良局GE幼稚園好唔好

想問下係咪間間教嘅都咁上下?仔仔考到寶林嗰間,擔心緊學術程度會否太淺

引用:大部份都好好,+老師教跳舞+/+唱歌都好好,係

原帖由 crystal媽咪 於 13-10-27 發表
尤係有特殊需要的小朋友, 明明家長提出 ...
贊成!好睇個别老師,我唔係在讀家長,上年只去过interview,同openday, 感覺上老師們都好,有個別仲好细心 不覺其課程太學術,如想將來考直資,相信要靠自己,因這不是學校主打!(保良局曹金林)

引用:大部份都好好,+老師教跳舞+/+唱歌都好好,係

原帖由 crystal媽咪 於 13-10-27 發表
尤係有特殊需要的小朋友, 明明家長提出 ...
昵位老師不夠專業,不夠細心,也許又跟人手比例(話1:15),同大工作量有關!總之受苦既都係小朋友

回覆:sansan0208 的帖子

而家真係度度都爆!!

‹ 上一主題|下一主題