用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 第一輪-崇真面試
樓主: worldcat
go

第一輪-崇真面試 [複製鏈接]

My daughter interviewed yesterday and now just wait for the result.  She did answer most of them correctly but some of them teacher needed to say 2 times.    may be no hope la...

回覆:worldcat 的帖子

咁大間學校一d防疫措施都無,入去没有量體温,無酒精洗手液,仲要幾百人係禮堂等成粒鐘。

回覆:第一輪-崇真面試

我囝今年超B身分再考,同上年面試一樣完全冇出聲

JoyceNgYY 發表於 13-10-9 20:27
咦?開始咗咩?我上星期收到信,但裡面只有崇拜聚會既資料!有冇人好似我咁?

...

佢分四輪面試o架,第一場係9/10,跟住係24/10,14/11 同 29/11。

wswchu 發表於 13-10-10 13:18
都唔一定唔得啦, 上年呀女係收reject letter, 但最終學校都有打黎話有下午班位, 問我讀唔讀, 聽聞上年都有 ...

其實前兩年都係有類似的情況

我個女唔出聲…但走個陣居然同普通話老師講: Bye Bye,婆婆!
唉…有邊個女人鐘意俾人叫阿婆架…

回復 wing5market 的帖子

其實我見個個小朋友都差不多,當然有的會全部做到。
好好奇校方是根據咩來決定收生…話晒小朋友只是得兩歲。

學校操場出面又熱,又要等咁耐,到接見時小朋友乖乖沒有扭計我已經覺得很不錯。

引用:我個女唔出聲…但走個陣居然同普通話老師講

原帖由 jenistsang 於 13-10-10 發表
我個女唔出聲…但走個陣居然同普通話老師講: Bye Bye,婆婆!
唉…有邊個女人鐘意俾人叫阿婆架… ...

引用:都唔一定唔得啦,+上年呀女係收reject+lette

原帖由 wswchu 於 13-10-10 發表
都唔一定唔得啦, 上年呀女係收reject letter, 但最終學校都有打黎話有下午班位, 問我讀唔讀, 聽聞上年都有 ...
下?reject letter 都打黎問你?

引用:我個女唔出聲…但走個陣居然同普通話老師講

原帖由 jenistsang 於 13-10-10 發表
唉…有邊個女人鐘意俾人叫阿婆架… ...
對唔住,笑左。點解你囡囡會無端端講婆婆?似樣?

回復 cloudwingwing 的帖子

因為個老師真係有返咁上下年紀。應該好有教學經驗。

IN 完有無話幾時收到通知?

引用:IN+完有無話幾時收到通知?

原帖由 NGCC15 於 13-10-10 發表
IN 完有無話幾時收到通知?
報名資料一早講左14個工作天

14 天後就知結果, 即是第二次interview之前就有?

回覆:第一輪-崇真面試

乜原來大家差唔多,我個囝仲衰,
1.坐唔定
2.問佢咩名,講左Daddy個名(仲要講左兩次)。老師即話...下,咩黎嫁
3.問佢野又唔答,古靈精怪樣

引用:乜原來大家差唔多,我個囝仲衰, 1.坐唔定

原帖由 Joycecls 於 13-10-10 發表
乜原來大家差唔多,我個囝仲衰,
1.坐唔定
2.問佢咩名,講左Daddy個名(仲要講左兩次)。老師即話...下,咩 ...
我仔都係!老師問名,我仔係度用條脷頂緊D牙,因為出緊大牙,個樣好似寸寸貢咁,送魚比佢,問佢要講多咩?我仔答“多魚“!  爸爸話今次當比錢考mock

睇到你們講述自己個小朋友的面試情況,有的真系超Q,童真流露無限呀!!!!超可愛!!

引用:Quote:原帖由+Joycecls+於+13-10-10+發表乜

原帖由 ANNYwwc 於 13-10-10 發表
我仔都係!老師問名,我仔係度用條脷頂緊D牙,因為出緊大牙,個樣好似寸寸貢咁,送魚比佢,問佢要講多咩? ...
好可愛。。。

引用:Quote:原帖由+Joycecls+於+13-10-10+發表乜

原帖由 ANNYwwc 於 13-10-10 發表
我仔都係!老師問名,我仔係度用條脷頂緊D牙,因為出緊大牙,個樣好似寸寸貢咁,送魚比佢,問佢要講多咩? ...
多魚,哈,他答short form: 多謝送魚。

‹ 上一主題|下一主題