用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙面試等得耐嗎?想趕下場得嗎?
樓主: 好有問題
go

蘇浙面試等得耐嗎?想趕下場得嗎? [複製鏈接]

引用:請問係唔係大部份都係net+in,唔知係唔係我

原帖由 abebilo 於 12-12-01 發表
請問係唔係大部份都係net in,唔知係唔係我等間房大部份都係外藉小朋友,所以in既課室全部都係net teacher? ...
我唔係net,一見面同我講pth,跟住我用pth答巨,可能巨聽唔係好明我講咩,跟住轉用粵語in,個miss都幾有心機,in都幾愉快,就係個囡全程唔講野,連最常做既hello,thankyou都無講,指令就做曬,除左miss叫唱歌跳舞唔做之外,其他都做曬而且岩曬

請問有冇人知分幾多日見?

回覆:蘇浙面試等得耐嗎?想趕下場得嗎?

會唔會有考唱歌跳舞大機會d呢?不過我無考呀

我都無考唱歌,我個女最叻係唱歌,一叫就唱

老師只係問小朋友姓名、幾歲,問積木顏色,五官,由於阿囡讀緊蘇浙N班,老師問她返學開心嘛?(托懶,阿女能超額完成)然後老師問家長平時邊個湊?點解揀蘇浙?又提醒家長班有四十人,最後問我哋想揀上午班定下午班。前後我諗八分鐘就見完。

引用:老師只係問小朋友姓名、幾歲,問積木顏色,

原帖由 karents13kaka 於 12-12-01 發表
老師只係問小朋友姓名、幾歲,問積木顏色,五官,由於阿囡讀緊蘇浙N班,老師問她返學開心嘛?(托懶,阿女 ...
我in個時,老師都有話一班有四十個學生。
嘩!我心諗禁多小朋友一班,究竟有幾多個班主任呀。四十個學生一班

回復 karents13kaka 的帖子

請問是什麼語言in?係咪無考唱歌幾會細D呢?
不過我間房好似唔覺有人考唱歌?
我全房都係net&外籍人仕,好似去咗in直正既國際學校咁,由等至in無聽過一句中文...
請問係幾時知結果?

我都想知幾時有結果,唔知蘇浙係咪得今日係面試日呢?

回覆:mini-jack 的帖子

有三個班主任,其實阿女讀緊的蘇浙N班都有40人,所以都習慣。

引用:Quote:原帖由+karents13kaka+於+12-12-01+

原帖由 mini-jack 於 12-12-01 發表
我in個時,老師都有話一班有四十個學生。
嘩!我心諗禁多小朋友一班,究竟有幾多個班主任呀。四十個學生一班 ...
老師有講約1:12,   40人1班

引用:有三個班主任,其實阿女讀緊的蘇浙N班都有4

原帖由 karents13kaka 於 12-12-01 發表
有三個班主任,其實阿女讀緊的蘇浙N班都有40人,所以都習慣。
我想問有幾多班n 班?

引用:我都想知幾時有結果,唔知蘇浙係咪得今日係

原帖由 好有問題 於 12-12-01 發表
我都想知幾時有結果,唔知蘇浙係咪得今日係面試日呢?
好似係得1日,同埋老師同我講2月先通知

回覆:abebilo 的帖子

我們是用廣東話見,考五官時,阿女因為係用普通話學,所以老師配合用普通話問。我們見時,前面還積了一批等候者,我諗因為趕時間才不考唱歌吧!

回覆:ella1029 的帖子

上下午分別有三班n班,有一大(40人3班主任)兩小(28人兩班主任)

回覆:may273815238 的帖子

我都係問呢幾條哦!

引用:會唔會有考唱歌跳舞大機會d呢?不過我無考

原帖由 好有問題 於 12-12-01 發表
會唔會有考唱歌跳舞大機會d呢?不過我無考呀
閉在miss叫巨唔唱呢,同平時完全唔同,係屋企直頭係聞歌起舞果種,可能我地去得早,少人等,所以個Miss好有耐心問我問題,又問我有無報其他學校,話唔一定收,唔知係昧暗示我唔收阿囡呢。又問揀上午定下午,我話下午唔會考慮,機會都渺茫啦

回覆:may273815238 的帖子

放心,唔好亂諗。我地係舊生,都有問我地有無考其他。我答有,因為入N班時,學校有再三聲明無得直升、家長應多選外邊學校做後備。

我12點,等了1小時,見了一會,老師有心機見。但見到兩個古怪家長。1)等候其間,全獨自坐在課室角落,還以為她是老師在評分,結果個女被叫名面試時才知她是媽媽,女兒一直與一個類似本地保姆一起。2)一個媽媽知道要等40粉鐘後要求取回接見證,並退回報名費,但該校並沒收報名費。

係喎!無收報名費,仲用心interview,真係抵讚!不過蘇浙門口條長命斜真係幾嚇人

NET 問 how did you know about this school and why did you choose this school?

我老公竟然話我地想小朋友學好廣東話,連我都嚇左一跳。 我快快補充我老公不懂中文,分不出普通話同廣東話。I said: It's all the same to him, just Chinese. NET laughed.

‹ 上一主題|下一主題