用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有去in青衣天主教聖多默嘅家長
樓主: TRACYmami
go

有去in青衣天主教聖多默嘅家長 [複製鏈接]

今朝先收到信, 係下午班, 咁遲先到都預咗係下午班架嘞, 你地會唔會考慮下午班, 呢間幼稚園係咪都好多人爭入去讀架!!

回覆 # 的文章

如果我收到信話收下午班我就唔考慮,因為小朋友到升上一年級要改變個時間返上午我覺得會好辛苦

其實如果小朋友扭計要家長陪or係細b...總之老師唔會force家長一定要出課室,好似我個女個時拉住唔放手,老師主動叫我留底陪亞女,全班淨得我一個大人

原帖由 鈞洋mama 於 08-11-13 17:16 發表
我個仔仔都收左信 (上午班).

interview 當日係咪家長要同小朋友分開interview架, 但我個fd又唔駛分開既, 都唔知點解 ?

原帖由 Carolyukk 於 08-11-15 02:47 發表
其實如果小朋友扭計要家長陪or係細b...總之老師唔會force家長一定要出課室,好似我個女個時拉住唔放手,老師主動叫我留底陪亞女,全班淨得我一個大人

...

我個日都有同我仔一齊入去咖...仲有幾個家長tim~~其實佢地都無咩問題問小朋友,只仔比玩具佢玩..

我都係in 左呢2間, 都收左, st. thomas 上午班, 士德荊冕堂下午班, 你地會點選?
原帖由 仔仔錫錫你 於 08-11-13 11:35 發表
昨晚都收到聖多默信, 收am .  不過都係鍾意荊冕堂 (主要同我個人宗教信養有關)

原帖由 231423JY 於 08-11-15 11:14 發表
我都係in 左呢2間, 都收左, st. thomas 上午班, 士德荊冕堂下午班, 你地會點選?

我係青衣荊冕堂, 士德無報(自己住青衣, 又有荊冕堂, 覺得去士德有d  , 士德唯一優點係大校舍).  荊冕堂同st thomas 都係好野, 住青衣荃灣入到呢兩間都唔會錯, 只係睇你從咩角度去決定!!  

要大 :  st. thomas & 士德荊冕堂 (青衣荊冕堂 no way)
要am :  以你case, st. thomas
有無個人宗教信養?
對學校感覺?
課程深淺 (我無咩理, 因為我好相信仔仔能力, 而且不論深淺我都會比d練習佢做, 所以課程深淺無所謂, 最緊要佢鍾意返學, 開心)
派位 : 咩關係都好, 最後都係睇佢自己實力

原來系抽籤既..唔系睇表現.佢話因為太多人in 所以抽籤決定.如果抽唔到都無計.果啲收左上午既家長如果你定決定唔讀唔會去留位,不如post 出來比我地啲家長知下好唔好?pls .and thanks a lot..
原帖由 231423JY 於 08-11-15 11:14 發表

哲哲寫真 哲哲私相集

我都同意 仔仔錫錫你 咁講.

我會考慮
1.宗教
2.am/pm class
3.交通
4.小學

2間都係好學校,讀到邊間都唔洗擔心!

宗教: 冇
上/下午班 : 唔知轉唔轉到上午班, 好頭痛
交通: 2邊都要搭車, 路程差唔多
小學: ST.THOMAS 唔多清楚去邊間
原帖由 仔仔錫錫你 於 08-11-15 12:03 發表

我係青衣荊冕堂, 士德無報(自己住青衣, 又有荊冕堂, 覺得去士德有d  , 士德唯一優點係大校舍).  荊冕堂同st thomas 都係好野, 住青衣荃灣入到呢兩間都唔會錯, 只係睇你從咩角度去決定!!  

要 ...

不過唔記得問下荊冕堂果邊係咪都會比小朋友上台表演, 因為ST. THOMAS 就話每個小朋友都每年起碼有2次機會
‹ 上一主題|下一主題