用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價下星期初收信!好緊張!
go

創價下星期初收信!好緊張! [複製鏈接]

剛打去問, 創價下星期初收信!好緊張!
   0    0    0    0

我都一樣好緊張呀....不過希望大家可以抱著平常心面對結果!!! 大家加油!!!!!!!!!

我又唔太緊張...

因為覺得考到嘅機會都好低...所以...平常心...:)

我都係,覺得考唔到都唔緊要,因為有更想要的offer, 而且c6唔鍾意........
各位加油! good luck to all!
希望你們入到!!!

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-12-3 11:00 發表
我又唔太緊張...

原帖由 Angelice-BeBe 於 10-12-3 11:00 發表
我又唔太緊張...

我都覺得收我個仔的機會好微. 因為囝囝的表現不好.

係啦..... 我收左2封waiting 信, 之間都不敢有希望lu..........

原帖由 applepiepie 於 10-12-3 11:36 發表
當買六合彩羅~

講得好呀...雖然我都幾緊張, 不過收嘅機會好微...就當係俾$30買張入場劵去遊樂場吓囉..:)

haha.. 其實明知好微, 但又好心急, 我諗大家都有呢種情..haha

原帖由 Smartterrence 於 10-12-3 11:40 發表

講得好呀...雖然我都幾緊張, 不過收嘅機會好微...就當係俾$30買張入場劵去遊樂場吓囉..:)

回覆 4# vinvillalee 的文章

me 2

我都好緊張呀! 下星期初收信,即今日學校寄出未呢?
如今日寄,可能明天都收到信噃!

係唔係中唔中都有信收
定係中左先有??????

原帖由 小山竹 於 10-12-3 12:10 發表
係唔係中唔中都有信收
定係中左先有??????

係不論取錄與否, 一律都會發信通知~~

大家心情一樣,心儀三間都覺得In得唔錯,結果都係WL, 今早去聖心交Form, 又係人山人海,都已經無期望了,將目標轉去二線學校算了,免得期望越高,失望越大。
In完創價都覺得好大機會,老師問最欣賞小朋友什麼,我同老公都答小朋友好聰明獨立,不過收到三封WL, 正如之前有位家長講過,可能將自己的小朋友放的太大了,如果依家再問我,應該都唔會將自己的小朋友抬的太高,面試結果始終都會反應多少。結果已經令我對自己對小朋友都失晒自信。

都唔一定, 因為我個例子係以為in得好好,好smooth嗰D係WL,反而認為in得好差嗰幾間又得咗, 好似KV咁,尾門送糖糖的老師就令到阿女分晒心,仲要學校打水痘針搞到之前嗰晚發燒,但竟然又有offer...真係估唔到,真係幾似大抽獎..所以in得唔好都唔晒絕望!不過in多幾間就真係穩陣D!

原帖由 mygift 於 10-12-3 14:53 發表
大家心情一樣,心儀三間都覺得In得唔錯,結果都係WL, 今早去聖心交Form, 又係人山人海,都已經無期望了,將目標轉去二線學校算了,免得期望越高,失望越大。
In完創價都覺得好大機會,老師問最欣賞小朋友什麼,我同老公都答小朋友好 ...

其實阿女interew 當日吾講野, 明知死梗, 但一曰未收信, 又好似有D奢望.

我都有咁既感覺,好似去in TT,成team小朋友,我覺得自己仔仔系表現最好果個,因為佢第一個回答老師的問題,好有reaction。全程都表現好好。自己都好有把握。最後收到reject信時,都好意外。反而in 得唔系太好的SC就收左。所以世事無絕對,大家唔好灰心!

唔緊要啦.......得同唔得都算啦,,,,其實我都好緊張因為我feel佢表現好不過可能有d小朋友仲好所以無得講law~~~等待

真係等到人都顛埋.....

原帖由 拾仔 於 10-12-3 16:26 發表
唔緊要啦.......得同唔得都算啦,,,,其實我都好緊張因為我feel佢表現好不過可能有d小朋友仲好所以無得講law~~~等待

親子童讀樂

收咗2封 WL信, 明白到你就算覺得你自己小孩表現有幾好個結果都未必係你所想的. 好擔心因為到今時今日一個offer都未有, 不過都唔敢妙想天開創價收我仔仔.
‹ 上一主題|下一主題