用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 85
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 85 [複製鏈接]

醒目開學勳章

funfun, 唔好出去揚可以買coupon呀, 唔係就好難買加拉.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-8 13:53 發表
如果明天有貨 (coupon) 賣的話, 我先讓俾佢啦.

醒目開學勳章

係呀, 精明的BK友.  

咁明天大家一齊努力啦.

原帖由 funbabyhk 於 09-1-8 14:00 發表

報料果邊, 已經有媽咪答左 lu

醒目開學勳章

KY, 呢個好用嗎 ???

[quote]原帖由 funbabyhk 於 09-1-9 09:46 發表
報料:
萬0 出位價: neutrogena 保濕 mask -- $60.9

醒目開學勳章

Fun : 忘記荅你三色堇,
我的花未開呀, 有一株 ( 即補買個株) 仲得個好幼苗款, 唔知是否我無施肥.

醒目開學勳章

咁等我買pack試下先.  唔該.

come : 要唔要試, 一人一半.

原帖由 lky2008 於 09-1-9 09:58 發表

我用開,都OK架!

醒目開學勳章

我都睇咗啦, thank you .

原帖由 funbabyhk 於 09-1-9 09:43 發表
早晨!!

ky, 希望你囡快 d  好返, 你自己都要保重身體呀!

雪文,  我睇過手冊, 19~22/1 都要食午飯 bor  = 返全日.

醒目開學勳章

温完書先講早晨 !

KY, 希望囡囡快D好返.  我囡都唔多掂呀, 希望下周千期唔好病呀.

醒目開學勳章

我都好似試過咁, 但唔知是否保濕呢種呢 ?

原帖由 come爸嘩 於 09-1-9 10:02 發表

我試過, 唔係咁like

醒目開學勳章

可以買 coupon 嗎 ????

原帖由 ccbeauty 於 09-1-9 09:52 發表
原來jar da bank, e+every fri and sat係屈記買$400 就有10% discount, 唔駛等回贈.

醒目開學勳章

呢二日OK.

22日童軍行山, 我再同yanma傾傾就決定啦.  下午活動唔參加啦.

come, KY, 各准備 $20.-啦, 多謝贊助, KY, 可否PM你或你囡的名俾我, 因我要write贊助人 , 仲有無人贊助我哋呀 ??

fun ; 明天你集會嗎 ?  我想請假呀, 只是 4點半會返去攞贊助表格.  或者叫Miss俾你, 唔知唔會唔Like呢  (Miss)

又閃啦...........

原帖由 ccbeauty 於 09-1-9 09:44 發表
2月BBQ

8日
15日
22日

if大家有興趣, 請mark 低邊日得閒, 我去arrange la.

醒目開學勳章

唔好意思, 問埋要唔要登記, 再等你話返我听, thank you .

原帖由 ccbeauty 於 09-1-9 10:11 發表
打去問, 佢話未update到d information 係佢地個system, 佢話later call 我wor.

醒目開學勳章

hoganma, thank you .  咁你麻煩你PM你或hogan仔的名俾我啦.

我仲未去買coupon呀, 早上唔得閑.  諗諗下都係試下 500元佳佳, 500元萬O先好D, 佳佳怕下周買唔到呀.

原帖由 hoganmama 於 09-1-9 10:18 發表
我都sponsor $20  

醒目開學勳章

我買唔到佳佳呀, 買咗萬O

原帖由 龍舌蘭 於 09-1-9 14:16 發表
午安~~
中午買左隹隹1仟元嘍~~
再次多謝報料王 fun fun!!!!

醒目開學勳章

講返我放假做咗D咩 :

28/12 晚返深x
29/12  因uncle傾生意,等到 11點才坐火車去廣x, 12點到, 堂兄妹接車, 去番x. 去咗新南海城食嘢, 呢間嘢有D似香港的foodcourt, 你想食嘢要出外面睇, 有各間食店各種食物, 自行點菜, 佢會送來你枱到. 都OK啦, 好多人, 過咗午市都爆.

食完飯去咗華南x城堂妹屋企, 佢已無住係到啦. 有4000呎, 我哋用咗3間房.  耐無人住, 幾dirty下, 雖然佢話清潔咗. 放下行李去到動物園門口已3點幾啦, 5點半關門wor,計來我哋三大二老三小要成八百銀人仔. 都係決定唔入場啦, 又call返已開車走咗的堂兄妹, 再接我哋返去華南x城.  去到再仔細周圍行, 只有一間小小的超市同一些小店. 食店都得一間. 的士call 都唔入, 真係麻煩啦.   同祈福無得比呀mouth:" />   親戚又走咗, 點出去睇表演呀 ??

好在走之前抄咗係BK友介紹的白牌車, 離長隆好近 (相比祈福), 但開價一個要 80元單程, 一個要 70.-.   call的士台又無車來.
結果到last都講價講到 $120.-來回, 明天再用佢的車.  

終于有得睇表演, 回程時司機介紹我哋去一間食粥, 我哋打包咗返去食, 因坐係到食的話, 無個幾鐘佢哋食唔完, 咁車錢又點計呀 ??

醒目開學勳章

早 !!

唔好意思, 我怕8號要上惠州接仔女.  都係15先OK.

原帖由 iloveyoub4 於 09-1-10 01:33 發表
2月BBQ

8日      hoganma, mandy, minnie,fun,love
15日    hoganma, come, minnie,fun, ktma,love
22日    come, mandy, ktam,love

邊日多人就 fix 果日la.

你地check check 我有冇打錯,
how about other siste ...

醒目開學勳章

呢件個日Jusco賣 $300.-, 不過我去到無晒返學色個D碼.

$392.-貴咗D囉, 對我來講, 雖然我好想買.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-10 10:08 發表

我尋日係apita間ozoc買左條頸巾+皮帶=285.00
又係童裝部買左件minnxx桃紅色羽絨比亞女=392.00
件羽絨真係好靚, 我都好想買返件, 如買的話, 我就可湊夠1000元換張100coupon啦.... ...

醒目開學勳章

love,其實你好勤力加啦, 相比有D太太係屋企咩都唔做.  
放多D心思係女到囉 = 自己進修, 而家小學都好難下, 我仔三年級都已經要咁程度, 英文不規則過去式未教過自己都要識, 都唔知老師點諗.  要學生自己會飛.

原帖由 iloveyoub4 於 09-1-10 01:44 發表
你地就好啦就快出bouble pay
可以去shopping啦.............come

我日日訓到11-12點先起身
原來無返工個人會無左目標.........唉
我好想9點起身架但咁早起身都唔知 ...

醒目開學勳章

OKOKOKOKOK

原帖由 多利是 於 09-1-10 10:42 發表
係呢, if 你地有萬0印花, 可5可以留d比我呀?? 我想換個腰墊比自己呀, thanks

醒目開學勳章

佢呢個price只做個日only, 5號.

我又忙啦, 下周一放假同仔女温書, 手頭D嘢想做晒佢.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-10 12:00 發表

E? JUSCO都有得賣咩????? 尋日見仲有黃/紅/粉紅/桃紅/淺藍同深藍bor, 仲齊碼添.

醒目開學勳章

yesyesyesyes

個件桃紅真係好靚呀.

原帖由 ktmami 於 09-1-10 12:35 發表
我覺得O.K.沒問題, 好得意.
‹ 上一主題|下一主題