用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教中華康山學校 net 14 佛教康山 20分都要抽
樓主: Janicekp
go

net 14 佛教康山 20分都要抽   [複製鏈接]

回覆樓主

入左飛就唔好諗甘多

不過我係度諗上年同今年既2 線學校甘受歡迎

過幾年出生率回落時 會唔會又變回受冷落呢

hkpapa852 發表於 17-9-28 16:08
大家話康山升緊, 啟基繼續做寶校..... 我又專登翻查資料

啟基小學2015-2016年度校務報告:

我估升緊 係應該睇未來幾年數據
同埋升中唔係佢地考慮範圍之內掛
可能關愛 同 愉快學習 係佢地既首要考慮掛

hkpapa852 發表於 17-9-28 16:19
啟基唔關愛咩?

以前D人都係話, 啟基只係關愛有餘, 學術能力不足喎? 而且依家周圍D人都係話佢學校Happy但學 ...

其實我個人應為 搞得happy school 之餘都要搞好 學術來升中

如果happy school 得黎 又兼顧唔到學業 happy school 真係只有happy ?

所以其實我好欣賞 14 網有幾間學校 兩者 兼顧得好好既學校

而港同更是成功既表表者

mrbenetton 發表於 17-9-29 09:53
求推介16區happy school, 現在每日陪太子做功課好似開戰咁

上年我都係 16網
間間都有了解過下
除左4 小龍外 間間都打著旗號happy school
但其實功課量 都幾沉重 (只不過學習無甘傳統)

想課程無甘傳統既
培僑 明德 崇真 梁李  

運動型
柴米 中原

音樂型
2 間基灣 培僑

升中理想
2 間基灣 培僑
(柴米和丘佐榮)升中一直都唔透明

tommyxsarah 發表於 17-9-29 10:16
上年我都係 16網
間間都有了解過下