用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教中華康山學校 net 14 佛教康山 20分都要抽
樓主: Janicekp
go

net 14 佛教康山 20分都要抽   [複製鏈接]

今年真係好厲害, 20分都要抽籤。唉
   5    0    0    0

回覆樓主:

成日話有更好,每個人心目中定義唔同,唔洗講到好似真係有更好。

回覆樓主:

一間唔適合小朋友既學校,更好都無用。

子翹 發表於 17-9-27 22:23
但佢,例如丹循咁,所謂111誠意分加比你,其實無意思,上年印象大概200人叩門,叩門位得8個定6個,我小朋 ...

康山係上緊位既一間學校,自然會多左人選擇。反而有啲1線學校係退步緊。

其實唔係每個人都當康山係保險線既~每間都有佢既優點, 睇下我地啲家長係邊間學校既優點適合自己小朋友.

你地係咪怕康山無得變你地既保險線呀? 跟住抽唔中會直插啟X

happypapapa 發表於 17-9-28 10:52
回覆 ChocoMilk33 的帖子

因為講黎講去都係個幾個人唱好,製造到好熱鬧好多人討論呢間上緊位既小學:nothin ...

其實不斷話康小係保險線都都好似得幾個。雖然呢個ek, 係言論自由,但唔鐘意呢間學校既人,可以唔入黎一齊討論,無謂晒你地時間呀。同埋講野咁偏激,你地既意見都唔值得人做參考囉。

happypapapa 發表於 17-9-28 11:42
家長心態好簡單:

1. 學校唔谷+升中派位唔錯 - 一定多人爭,睇你敢唔敢博

你覺得煩咪唔好入黎食花生囉。

happypapapa 發表於 17-9-28 11:42
家長心態好簡單:

1. 學校唔谷+升中派位唔錯 - 一定多人爭,睇你敢唔敢博
其實宜家你覺得康山無人揀, 我亦都唔需要你話比其他人聽邊間學校好, 邊間學校唔好. 大家會自己去了解. 我開呢個TOPIC亦都無話對康山讚好. 你覺得睇到康山做TOPIC煩, 你可以唔好入黎食花生, 食得花生就唔好嘈. 你講野直接, 我講野都可以直接. 係咪.

Sunny_Dad 發表於 17-9-28 18:53
呢個post 無得救,集團式經營,不斷有新人加入,仲係個d 生產值得些少的新戶,圍繞個幾個point:去睇下學校 ...

我都覺得你地幾個都好煩,我唔係要你認同我地既意見或睇法。你地都不斷係咁loop邊間好呀,邊間一線呀,仲搵好多n年既info出黎。唔知邊個煩厭啲呢。你估整係你地識搵資料睇,你地分析得好啲。sorry, I don't think so. 你地覺得煩厭,唔該唔好再入黎食花生囉。

bobo101^*^ 發表於 17-10-4 09:08
康山前兩年15分都要抽, 我朋友住藍田, 一心誇區揀康山, 諗住15分一定得, 點知自行康山都抽唔中!  我就抽康 ...
其實除左NET 48多人揀之外, 本區(NET 14)同NET16都多人揀左. 所以今年20分都要抽.

pekovian 發表於 17-10-6 22:04
咪以為康山冇乜人揀, 住藍田/觀塘/油塘既家長, 好多都拿這間作首選, 因為他們想要的, 是入東區中學!

同意 ...

雖然係話要搭校車,但其實好快到。仲快過鰂魚涌去銅鑼灣。

@[email protected] 發表於 17-10-9 20:27
其實點解藍田油塘家長偏向揾東區HAPPY SCHOOL呢,因為呢兩個地方真係無HAPPY SCHOOL,藍田更加4大世襲超收,如 ...

你都係住藍田?

唔係呀, 我住港島區架.
‹ 上一主題|下一主題