用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 怎樣知道教琴老師是否有料 ?
go

怎樣知道教琴老師是否有料 ? [複製鏈接]

醒目開學勳章

怎樣知道教琴老師是否有料 ?

自己對鋼琴完全唔識, 想幫囝囝搵教琴老師, 怎樣知道老師是否有料 ? 可否要求佢出示証書 ?

醒目開學勳章

Re: 怎樣知道教琴老師是否有料 ?

好姨,

咁岩既, 我都係住0個區喎 ! 依家好多學得8級就出黎教, 本身都只不過係剛剛攞cert., 沒有任何經驗, 真擔心會誤人子弟.   

醒目開學勳章

好多謝各位既意見, 如果剛剛開始學, 是否應該0係琴行試下先, 到真係發掘到興趣後, 才轉私人教授 ? 因為小朋友仲細, 未知道他對這方面的興趣有多大.

醒目開學勳章

終於幫囝囝0係屋企附近既琴行報左名, 希望遇到好老師啦 !
請問老師教時, 如果可以用英文教授是否好d ? 因為他日考試唔需要請"番譯".

醒目開學勳章

ming2, xyzZZ,

因為報名時有機會同老師傾左幾句, 佢0係加拿大讀完大學返黎, 可以用英文教授, 亦都因為囝囝對英文的理解能力好過中文, 所以諗緊好唔好, 一開始就叫老師用英文教個囝

醒目開學勳章

ming2, xyzZZ,

囝囝明天上第一堂, 我會親自帶佢去, 以便多d機會了解, Tks.   
‹ 上一主題|下一主題