用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正interview
樓主: evahui619
go

培正interview [複製鏈接]

回復 20# LaiMing1966 的帖子

我都有輔導佢, 有時話好, 有時正情話我唔去呢間學校..... 其實我都唔知好唔好預先講定比佢聽? 好似講又死唔講又死..

回復 2# stinkyrabbit111 的帖子

今日再SELL佢又OK喎, 聽日,後日...去到IN個日,唔知點呢?

回復 1# porporchi 的帖子

相信人數差唔多, 因為都係個班人報....

回復 5# 傻太 的帖子

趕唔切BYE就好D, 離開過程快D,希望佢唔會喊.

回復 5# 棉花糖媽媽 的帖子

10mins 係IN既時間,定係由waiting room 到finish interview?

大仔定細仔?
原帖由 pochacco_ch 於 24-11-2011 15:45 發表
我地都好鍾意pc呢間學校,係最心儀嘅kg,星期六去in喇!好緊張,我地大半年前已經成日同呀仔洗腦叫佢自己入課室晤使喊,希望呀仔順利入到課室啦!收拾玩具呢part我對佢有信心,因為佢平時都會收拾,係最怕要佢同我分離果一刻 ...

回復 1# pochacco_ch 的帖子

我都係大仔, 對面試都有信心, 係怕分離一刻, 我個件好痴心. 希望佢地到時情緒都好好啦! 一日未IN,都係好驚好擔心.

請問小朋友係邊個位先開始喊? 入到去? 定係轉房一刻?
多數係大B定細B? 有無小朋友比人影響到都喊埋一份?

係唔公平, 正如其他學校都有呢D現象, 小學都係咁!都係一個遊戲. 要接受現實咁去玩, 唔係自己會好辛苦. 一間唔收都重有第二間, 父母用心出左好多力搵到最好, 只不過最後可能未必係你杯茶. 超大B唔一定最叻, 超細又唔一定係最差, 只不過學校容易照顧吧!
原帖由 Rickylama 於 27-11-2011 00:59 發表
有多少收生是靠關係的?
為甚麼多收超大B?
這種面試方法對嗎?
值得留班、浪費小朋友一年時間嗎?

點解有人話PC出年無學券但係未公佈?

自由廣場個邊.
原帖由 doni 於 28-11-2011 00:41 發表
下!!!!又冇學券!!!邊度收番黎???

今日IN完,注定無緣....

回復 11# rsx 的帖子

以前可能有人喊會有OFFER, 但今時今日我唔信.
原因:
原本無喊, 排隊等入房時無喊, 跟住聽到其他媽咪同自己小朋友講BYEBYE遲D見,跟住佢就搵我,重唔肯入去,喊左...跟住就入反之前間房,又無喊重玩玩具,房入面巳經有幾個打回頭小朋友重喊緊,我叫佢將收据比老師跟住唸住再入,點知........我唸住我小朋友可以再自己入去........老師巳經無比第二次機會佢, 就同其他幾個一齊IN. 原本唸住同媽咪一齊IN都重有希望,點知.....老師只係簡單問個幾個問題就拉左佢出門口取貼紙(椅都唔洗推),只係3分鐘,我地巳經可以走. 你話係咪(無緣)....可能老師都覺得我地巳經無機會,所以HEA住做叫IN過我地啦.
感想:3年收學券生涯, 教既野話會淺D, 我唔介意, 但如果老師都.....

算了吧! 唔去又唔知間學校係你心目中到底係點...親身去了解下好D.

你就好啦! 我小朋友只係第一次唔肯入之後就再無機會比佢自己入LU....
原帖由 chickenwing2006 於 12-12-2011 15:32 發表
今年分左 3 日呀, 我仔係 12/10 (六) 先 in .... 內容我
可以講 tim, 因為我仔唔肯自己入去 .... 反覆 2 次都走回頭喊住要搵我 ..... 我都打算放棄帶佢走, 拖住佢走既時間 , 估唔到有 2 位老師叫我一齊入去 .... 甘 ...
‹ 上一主題|下一主題