用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 循道學校 2011~2012 小一家長,請進。
go

2011~2012 小一家長,請進。 [複製鏈接]

醒目開學勳章

好開心我仔仔都入酊循小a~
Oo聖然相簿oO(有婚沙影樓相la)

醒目開學勳章

請問註冊日係咪要帶証件相?幼稚園o既學生相得唔得ga?

醒目開學勳章

thx君媽~
等我仲愁緊紅日邊度影証件相俾佢,我想問下呢,學校今年9月咪轉全日o既,咁午飯係咪有供應商?我仔2時o係home食飯食過世,真係唔知佢上左小學點算

醒目開學勳章

唔知君媽你知唔知轉全日制後o既返放學時間係點呢?送仔仔返學係咪到學校門口就要走ga la?

醒目開學勳章

唔好意思a,我想問下呢,循小附近有無d平平地o既託管中心ga?又或者學校會唔會有課餘託管呢?如有時間又係點呢?因為我係在職mama黎ga,平時收得工都6點幾,接唔到佢放學,想問下大家知唔知呢?因為我要衡量下究竟搭唔搭校車or只搭單程校車?依家煩惱都爆

醒目開學勳章

原帖由 Elim2002 於 11-6-17 17:55 發表
油麻地駿發花園有D補習社會幫你接校車 , 學校就唔會啦 , 可以托管到 7-8時 , 你可以去問下呀 !!

thx all,唔洗搵la依家,因為我決定唔返工住,想跟貼d個仔小學a~

醒目開學勳章

今日同琴日去左買書同校服LA,D校服好貴a:tongue: 買左一套運動,2套校服,一件冷衫,要4百幾蚊=3=帕包都仲未買,係呢,我想問下有無人知學校雜費大約幾多??

醒目開學勳章

仔仔都分到1 B班,至於興趣班就未必參加了,因為仔仔要跟校車返home,我住油麻地,但7點17分先要到樓下附近等校巴~
各位揀曬飯未呢?lee個星期6就係新生家長la日,我無記錯係10點對嗎?你地到時會唔會帶仔仔女女去a?

醒目開學勳章

原帖由 bbkitty 於 11-8-24 23:20 發表
請問知唔知循小返坑口/TKO要搭幾耐校車?
戓幾點上車? 謝謝!

你可以打去俾校車司機問WO,因為佢地應該出左條路線ga la~

醒目開學勳章

原帖由 bbkitty 於 11-8-25 01:34 發表
thank you fongfonglover. 真係唔好意思, 其實我仔仔今年讀K3, 今年9月先報第一輪, 因心儀循小, 但又家住TKO, 所以想先知道搭校車要幾耐才決定. 唔知有冇家長可以幫下我? ...
開學後有機會幫你問下司機~

醒目開學勳章

原帖由 carriekwok 於 11-8-29 20:51 發表
請問開學日要帶咩回校?謝謝
我今日打過去問,帶個吉書包得La,之前我o係中華書局買o既書,有d會送去學校,咁我就放埋張單落書包睇下有無得派書~

醒目開學勳章

回復 87# benben 的帖子

我問呀仔有無識到朋友仔,佢答我:梗係無LA!因為小息先可以講野(今日無小息)=0=

返學的第一日,已經學左首歌返黎,一見到我就好興奮話要唱俾我聽,我起初好開心仔仔咁快投入新小學,點知.............原來首歌係同學仔教o既,而且歌詞核突,我聽完真係..............無奈~仲要嚴厲地叫佢以後唔準唱-.-

醒目開學勳章

原帖由 benben 於 11-9-5 11:19 發表
which class is yr son?

btw, with some photo on the sch web!! can see them having lunch on last Friday!!

1B~~How about your son?
‹ 上一主題|下一主題