用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下
樓主: ivylai530
go

用梗ENGLISH TIME 既媽咪一齊分享下 [複製鏈接]

del

[ 本文章最後由 easonkinki 於 08-4-18 00:56 編輯 ]
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

係呀,每期送o既野都唔同,我成2年幾前買,我仔13個月大開始用,佢而家3歲4個月大啦!
不過而家買大set(連百科全書)仲抵過以前好多呀!

原文章由 catandpig 於 08-4-16 13:29 發表
baby school  係 d 咩黎ga ? 入面有 d 咩 ga ?

zing & sweepy手偶公仔連故仔書 又有d咩 ga ? 同唔同 ET 入面D故事 ga ?

1 set較深o既英文書(20本)  

baby school係有玩具&圖書,好好玩,有教好多野,例如教男女身體&衣著o既唔同,教大小,高矮,長短,型狀...等,去小便/食飯前要洗手,有好多日常會發生o既事都有
故事書同et入面內容無關,本書講污染環境

較深o既書就全英文字連圖,但d英文好深,主要講生物,交通工具...

請勿再pm我!我當年2萬8左右買入,我個sales果時又講話有折,今日佢地澄清返一直係full pay先有95折,我見而家係3萬2,所以以為自己果時有9折咁平,因為買左咁耐真係唔記得,不過我聽返而家套百科全書係抵好多,因為佢話多左套計數o既野,而且d百科全書會發聲,如果多年有咁正就好lu~
係呢!你地買et教材老公有無反對架?當年我老公知我買左好嬲
原來而4陸baby pack咁好玩,係呀!一本男一本女仔,我隻仔仲成日話E咁醜怪打出個patpat,我就話:咁你快d同佢著返件衫啦!
仲有一本係講去大小便,我隻仔好鐘意玩架!
除左佢d書之外,我向大眾三聯都會成日買書比隻仔,所以陣係佢d書都有幾百本,不過睇得書多真係有好大益處,有時去圖書館租d圖畫書,我仔會叫我講一次,然後佢再講返一次佢聯想o既故仔,唔好睇佢地年紀小小,佢地想像力好豐富,如果你地係全職媽媽可以試下好似我咁租d書返黎講故仔比佢聽
‹ 上一主題|下一主題