用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 廣東道官小 VS 德雅
go

廣東道官小 VS 德雅 [複製鏈接]

rabbit.melody 發表於 15-6-8 13:14
女仔, 大家點會點選 ?
唔係嘛, 咁都比? 差幾個level喎?!
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

alyk 發表於 15-6-8 14:29
仲有佐官; 佐官vs廣官
如果係14網既康山 vs 啟基, 我會認為有分別..... 呢兩間, No comment
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

se6b03 發表於 15-6-8 15:40
廣官通常我地會用同區佐官同塘官做比較,咁樣較客觀,因為大家都係有相同既直屬中學,而且同屬官校,政策較 ...
所有官校, 係唔會有"直屬"中學, 只有"聯繫"中學, 直屬同聯繫, 差好遠.

如果呢兩間小學係同伊中有直屬, 我相信受歡迎程度應不會差過油天, 亦唔會攪到今時今日咁樣
‹ 上一主題|下一主題