用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 delete
go

delete [複製鏈接]

醒目開學勳章

唔知佢地係唔係亂左寄唔返比我地
我既reject letter 是用一個舊既細信封,劃左個地址,再手寫我個地址的,無用我交比佢既回郵信封喎

醒目開學勳章

原帖由 fc926 於 09-11-27 10:35 發表
jl118,

請問你收到果個舊信封被劃既地址是否完整見到?這可能係另一個小朋友既家長名稱及地址,TT有機會違反個人資料私隱條例,好嚴重架!如果TT甘做,所有被reject既家庭隨時都會係受害者架!

...

我又無認真留意,只記得舊地址已被劃去.其實這是我收崇真的第二個舊信封,第一次c6唔記得寄申請表,只寄去出世紙copy,cheque 及回郵信封,崇真就用一個舊的公文袋寄回所有東西給我,再加一張紙仔講明退回原因,並留下contact name and number,因此校不是我頭三選,本想放棄,但見她退得這麽原整,所以加張form再寄過,仲attn 比佢地留的contact person.
一星期後,崇真call我,話收到我的form,仲同我講唔好意思,安排唔到我係第一輪面試,但會盡快替我安排,給我的感覺很好.
雖然最後女女被reject也有點點失望,不是因無得讀此校,只是有少少唔fair的感覺,因當天interview的老師也大讚女女好定,表現唔錯,眼見其他家長話表現麻麻也收...
但諗真啲,學校才了解那些類形的人適合佢地,無話唔fair既...
好難想像學校會貪這些郵票,我想他們只是節儉環保,又或者真的亂了...
如果我係崇真,會退回郵票給要求的家長,何必為此事令人誤會呢,或許他們的管理層,真要補下PR呢科...
‹ 上一主題|下一主題