用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 公文中文 - 中心
go

公文中文 - 中心 [複製鏈接]

公文中文 - 中心

各位mums,
我想幫仔仔報公文中文, 我住青衣, 請間那個中心好?Tsuen Wan or Tsing Yi 都得.
Thanks.

Re: 公文中文 - 中心

在荃灣荃豐中心附近有一家公文教室,老師姓程,是native的,教得非常好,是公文重點教室之一。數學也是老師強項。

如果我住在附近,我一定去這教室,可惜我住的太遠了。

請問點知道邊間屬於重點教室?

由教室的規模,老師的資歷,學生超學年的比例(每年有大會),以及很多試行課程或指導方法是否由這些教室先行等,都可約略知道。

catnips 寫道:
由教室的規模,老師的資歷,學生超學年的比例(每年有大會),以及很多試行課程或指導方法是否由這些教室先行等,都可約略知道。

oic...
我淨係俾個女去最近屋企個間咋...
不過11月尾會close, 而家要轉教室, 煩惱中...   :cry:

catnips,
請問有冇明確地址或電話, 我知大概地点,謝謝
QQYANN

電話是24142318。您可以到公文香港的網頁查詢,我也是在那兒找的。
http://www.kumon.com.hk/portal/alias__Rainbow/lang__zh-HK/tabID__3391/DesktopDefault.aspx?alias=Rainbow&lang=zh-HK&tabID=3391

CMNT 寫道:
[quote]
catnips 寫道:

oic...
我淨係俾個女去最近屋企個間咋...
不過11月尾會close, 而家要轉教室, 煩惱中...   :cry: [/quote]

您住哪區呀?  

catnips,
我住在青衣, 都好方便, 係唔係程老師先好, 有冇得選擇?

我個人會選擇程老師。
最主要是小朋友跟老師是否合得來,人結人緣嘛。
您也可以要求公文總公司推薦適合的。

想問下程老師係native是否即係全講英文呢?教數學都講英文嗎?

好多公文老師都好細心,好有心機對小朋友o架,至於英文方面,程老師每科都有助教幫手負責,不過講到師資好唔好,都係自己去了解下好o的,人夾人緣都會有,最近好多公文中心都有o的家長會,可以預約去聽下,自己了解下好一點 
‹ 上一主題|下一主題