用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請給予意見 , 謝 !
go

請給予意見 , 謝 ! [複製鏈接]

住 34 區 , 哥哥 在 35 區第二熱門小學畢業 已 升中了 ,  黎緊2014 九月  細佬 會選小一 ,  請問你地意見 細佬自行 應報番 哥哥 在 35 區小學 (有 20分)    定 34 區  (只有 10分)  關係 而一心去等抽  熱門 如 馬頭涌 ,  農圃道 呢 ?  哥哥以前 都是報 34 區 , 但派左第六  嶺島 , 之後不斷叩門  馬頭涌 ,  農圃道 , 陳瑞祺 和 35區 .  最後大仔選了快一步有消息的35 區.  真系吾系好想叩門 小朋友同家長都辛苦 .  
   0    0    0    0

回覆:TracyC 的帖子

仲有一個問題都係好難答,就係…
你對呢間學校有咩期望

自行一定係最高分那間, 之後大抽獎(如要)甲一都填自行那間,甲二同乙一填本區熱門,  之後叩門甲一成功機會應該唔細

回覆 dandanmami 的帖子

系黃宣 .    如自行一  20分 有機入左 ,  咁 就吾使抽34 區了.   但 34區 始終近家方便點 .  黃宣 大班教學 .  我想小班教學好一些 . 好矛盾 .

回覆:請給予意見 , 謝 !

我會揀黃宣,因自行34=冇機會,一個唔覺意派唔到,咪又係去聖匠領島!不如先取黃宣,大抽獎後再扣34果幾間,不是更好嗎?

回覆:請給予意見 , 謝 !

你提出以上的學校都超大熱,年年都超十幾廿個%交表。
你得10分無機會入!不如睇分做人吧。
我覺得呢個制度多數係睇分做人

kaboBB 發表於 14-6-11 12:36
我會揀黃宣,因自行34=冇機會,一個唔覺意派唔到,咪又係去聖匠領島!不如先取黃宣,大抽獎後再扣34果幾間, ...

正解!

‹ 上一主題|下一主題