用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲
樓主: ferrymama
go

報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲 [複製鏈接]

回覆:報pn 或者k係一个燒銀紙既遊戲

我都想有得600 600咁俾,細b而家得waiting,俾人hold住哂d位都唔知要等到幾時先有

唔好意思純粹有感而發

有時要就BB食飯訓覺時間要搭taxi. . . .

Chilical  同是天涯~~  發表於 13-11-4 14:11

回復 honthont 的帖子

回覆:lovebb003 的帖子

引用:$30+$30咁俾我又唔介意,我覺得每次去面試

原帖由 iamverysleepy 於 13-11-04 發表
$30 $30咁俾我又唔介意,我覺得每次去面試都係一次學習,當去playgroup或者報名參加面試班都唔止呢個數。
...
我都非常同意,花少少$, 當入場認識下学校,阿囝去play group, result 就當係assessment既結果!唔in都唔知自己同阿囝臨場表現有咩不足同改進既地方!

half day.. 660 $$

full day class need 1150$$.....crazy !!!

我都想$600 $600咁俾,大B依家一個offer都冇, Reject信就收唔少

pandey  我都係大B,到依家只in咗一間,但都係waiting list!  發表於 13-11-5 11:50

回覆:ooking 的帖子

有得俾600,600的媽媽,你地唔會理解細b連面試機會的心情,希望你地快d選定,唔好間間都留位啦。

其實咁既情況政府應該做d野……香港既教育制度真係好有問題。

引用:有得俾600,600的媽媽,你地唔會理解細b連

原帖由 hysalice 於 13-11-04 發表
有得俾600,600的媽媽,你地唔會理解細b連面試機會的心情,希望你地快d選定,唔好間間都留位啦。

...
我既心聲

但唔好忘記當今年的細b,變出年的大b時候~你地就有更優越之處~最慘的那批,應該係6~8月的bb呀

引用:但唔好忘記當今年的細b,變出年的大b時候~

原帖由 zebrabb 於 13-11-04 發表
但唔好忘記當今年的細b,變出年的大b時候~你地就有更優越之處~最慘的那批,應該係6~8月的bb呀

...
就係囉,我個八月尾b又做唔到出年大b,遲幾個月出世啫就要做蘿底橙咁等人地唔要既offer先到我,遲出世唔係錯啫,香港既教育制度真係好有問題!!

引用:Quote:原帖由+zebrabb+於+13-11-04+發表但

原帖由 gg123 於 13-11-05 發表
就係囉,我個八月尾b又做唔到出年大b,遲幾個月出世啫就要做蘿底橙咁等人地唔要既offer先到我,遲出世唔係 ...
relax, 我識很多7月-10月b(包括我囡囡),不是超大b, 現在都讀緊九龍塘名幼k1, 俾心機教導,加油!

加油呀,大小b不是問題,在乎家長的心態,每個小朋友總有優越之處

引用:Quote:原帖由+gg123+於+13-11-05+發表就係

原帖由 lovebb2 於 13-11-05 發表
relax, 我識很多7月-10月b(包括我囡囡),不是超大b, 現在都讀緊九龍塘名幼k1, 俾心機教導,加油!

...
可以分享下九龍塘邊間幼稚園收細B嗎?

無計,跟本係教育制度問題,大家約同一時間有result咪可決擇,小一又係有問題,我絕對唔認同父母舊生有分加,甘即係已將學生標讖左,分左類,將揾間普通樓下邨校都甘辛苦

回覆:gg123 的帖子

講中哂,超同意!!!

ivypooh 發表於 13-11-5 10:36
無計,跟本係教育制度問題,大家約同一時間有result咪可決擇,小一又係有問題,我絕對唔認同父母舊生有分加 ...
Totally agree  --> 唔認同父母舊生有分加 理據何在???
兄弟姐妹在校就情有可源

引用:最慘既處境會係每一个offer+都比你之前比左

原帖由 ferrymama 於 13-11-03 發表
最慘既處境會係每一个offer 都比你之前比左留位費既好少少……又未到你既first choice …咁係最大獲既…… ...
我都係咁諗,最好的為什麼都放到最遲才能知道,d 學校約定的嗎???!

‹ 上一主題|下一主題