用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問小朋友學琴幾耐才需要買座鋼琴返屋企? ...
樓主: carmenleung
go

請問小朋友學琴幾耐才需要買座鋼琴返屋企? [複製鏈接]

回覆:請問小朋友學琴幾耐才需要買座鋼琴返屋企?

邊度可以買二手琴?上網?可靠嗎?有沒有介紹?謝謝!

回覆:請問小朋友學琴幾耐才需要買座鋼琴返屋企?

我都煩咁買琴,我女3歲鬆D學琴,啱啱學左半年,買鋼琴又冇位擺,係通利睇到部阿媽牙電子琴,76鍵,sales 話lee 款仲有鋼琴的大細聲control,於是拎D leaflet 俾個鋼琴Miss 睇,佢話都可以用到二級。不過佢叫我去柏斯再搵下,參考下⋯

琴平平地都要買部架, 唔係小朋友點學?

醒目開學勳章

我仔學咗1個月就買數碼鋼琴比佢用住先,因當時間屋冇位放,直到半年後搬咗屋又準備考2級就買部鋼琴

I bought a piano for her after her first lesson. now she has been learning for 8 months, "touch wood" so far,, she still likes to practice piano at home. she is 4 1/2 .

一開始買左個二手琴,考三級才買新琴

一決定學已經買,最初係數碼鋼琴,之後搬屋上網買左個二手真鋼琴,數碼琴又係網上放左。
‹ 上一主題|下一主題