用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????
樓主: YenYenMa
go

@_@ 邊一隻牌子書包好用 ???? [複製鏈接]

該用戶已被刪除

Re: @_@ 邊一隻牌子書包好用 ????

winniekws:

多謝你嘅回覆!!我會去睇吓   

我上年去日本時買左個日本小朋友用既書包, 好靚同設計好好。

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

winniekws
pls check pm, many thanks

舊年我買了一個Lego bag比我囡囡,四四方方那款十足一件Lego,它本身重量不太重,內裡有分格可zip實D書本,貼近背部,背帶够闊和厚,側有兩袋可載水樽,內有小暗袋,前面亦有格,用了一年,外表都經得考驗,不太差可考慮。

安安:
可否告知在日本那處買(地址)及牌子,價錢大約多少,因我朋友7月頭去日本SHOPPING,我想搭佢買,另外,有冇相片或WEBSITE,唔該哂   
安安 寫道:

kerobobo 寫道:
安安:
可否告知在日本那處買(地址)及牌子,價錢大約多少,因我朋友7月頭去日本SHOPPING,我想搭佢買,另外,有冇相片或WEBSITE,唔該哂    [quote]
安安 寫道:
[/quote]

你 pm 個 email 俾我啦

shopping 好似無得買, 上網買啦, 因為日本人 4 月開學, 1家搵好難搵........

我買那個 $1500 蚊, 紅色.............

日本書包 click here

日本書包 2 click here

日本書包 click here 3

安安,

d書包好靚呀~~~~~ 你買左邊款呀? 我睇完都唔知邊款打邊款同有咩分別?!     

YuYuMother 寫道:
安安,

d書包好靚呀~~~~~ 你買左邊款呀? 我睇完都唔知邊款打邊款同有咩分別?!     

我買咪左 23000yen 那款囉, 紅色.........900g 重那款....  重有雨套, 下雨時成個書包 dup 住......

安安:
唔該妳先,D書包咪日劇見到D學生咩個D,不過$1,500好似貴左D,如果我買左一定要佢咩足6年啦.

我 13/6 買都無9折  
可能你一次過買四個就有9折啦,或者其他有意買SEVEN的BK Mum可以考慮多D人一齊買會有9折都唔定。

[quote]
winniekws 寫道:
剛剛於今天買了四個SEVEN的書包給我的女和仔及我個妹的兩個仔,真是非常正,好輕,比較我個仔上年的SPI,輕好多好多,不過真是貴

kerobobo

日本書包真係好靚, 在上年我都買左一個比個女$1800 紅色,  但放得唔多野, 最多用到2年級, 因A4 FILE 都好免強放得到, 我個女用左幾個月就話唔夠位放野, 要用多個手挽袋!!! 而家個書包就咁就擺係到     

我問過要有會員咭或者利園咩咭(利園分店)先有9折!

mm111

claudi-mama 寫道:
我 13/6 買都無9折  
可能你一次過買四個就有9折啦,或者其他有意買SEVEN的BK Mum可以考慮多D人一齊買會有9折都唔定。

[quote]
winniekws 寫道:
剛剛於今天買了四個SEVEN的書包給我的女和仔及我個妹的兩個仔,真是非常正,好輕,比較我個仔上年的SPI,輕好多好多,不過真是貴

Dr Kong的sales lady話, for一年級生用的Dr Kong書包, 大約2.5 lbs重 (我覺得重左少少), 七月中有新貨 (有公仔)

ALL MAMA:

WHERE CAN I BUT A SEVEN書包?
I LIVE IN CAUSEWAY BAY.

BRIANMA

我都好想買, 香港是否有得賣?

安安 寫道:
我買咪左 23000yen 那款囉, 紅色.........900g 重那款....  重有雨套, 下雨時成個書包 dup 住......

安安,

Thanks.

我同老公傾左, 佢叫我唔好買. 佢話小一生應該純樸d, 唔駛買咁貴喎~~~~ 佢話而家已經用仟幾蚊個書包, 再大d點算?!

我要同佢再慢慢研究下先!!  

BTW, 我send左email去日本問有無得運送到香港, 答案係無既. 佢地只係運送日本本土.  

非常同意 YuYuMother, 我覺得不太重, 貼背便 OK 了. 小朋友會用得很粗, 千多元粗用自己都唔捨得.  
‹ 上一主題|下一主題