用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 黃埔宣道小學 黃埔宣道小學叩門
樓主: jmk2012
go

黃埔宣道小學叩門 [複製鏈接]

回覆 jmk2012 的帖子

我估係,下一round睇下有無人giveup

回覆:黃埔宣道小學叩門

有朋友同學今日收到call waiting了

回覆 sissysze 的帖子

have waiting calls?

引用:30人+2nd+in. 昨天收到取錄call +

原帖由 Kit_Cheung 於 15-06-27 發表
30人 2nd in.
昨天收到取錄call
請問你讀附近學卷幼稚園or私校呀。。。準備咗咩課外活動考入呢?謝謝,我仔升K2, 心儀宣道,只得15分,將來要靠大抽獎或叩門,想知道有咩要準備。。。

引用:Quote:原帖由+Kit_Cheung+於+15-06-27+發表

原帖由 wing214 於 15-07-04 發表
請問你讀附近學卷幼稚園or私校呀。。。準備咗咩課外活動考入呢?謝謝,我仔升K2, 心儀宣道,只得15分,將來 ...
準備有私校backup

引用:Quote:原帖由+wing214+於+15-07-04+發表請

原帖由 Navy_Seal69 於 15-07-04 發表
準備有私校backup
呢樣當然啦,想知讀d咩課外活動好?

回覆:黃埔宣道小學叩門

其實乜野都係假,最緊要你有運就會抽到,扣門得個十零個位,學乜課外活動我諗幫助唔大,最緊要係小朋友扣門時既表現,當然又係要靠些運啦,有朋友仔上年去34網熱門學校扣門,話呀仔乜都唔識答,諗住呢間實冇行,點知都收到offer,所以呢,祝你好運!

引用:其實乜野都係假,最緊要你有運就會抽到,扣

原帖由 ckhmama 於 15-07-05 發表
其實乜野都係假,最緊要你有運就會抽到,扣門得個十零個位,學乜課外活動我諗幫助唔大,最緊要係小朋友扣門 ...
睇下你叩乜嘢level 學校啦,黃宣通常只有附近kg 叩,無名幼爭,咪易啲囉... 我識嗰個 interview d 問題唔識答waiting 都收返....

引用:Quote:原帖由+ckhmama+於+15-07-05+發表其

原帖由 sissysze 於 15-07-05 發表
睇下你叩乜嘢level 學校啦,黃宣通常只有附近kg 叩,無名幼爭,咪易啲囉... 我識嗰個 interview d 問題唔識 ...
都唔係吖,我仔都有幾個同學扣黃宣,我地都係九龍塘kg, 同學仔亦都唔係住黃埔區,有一個同學住將軍澳都扣入左,但講真,我就真係唔會,因太遠了,不過又咁講,又唔好講到作只佢附近d kg 先扣,我識幾個九龍塘有d名氣既kg 家長都有扣此校,可能跟宗教信仰有關吧,始終好多基督徒一定要簡番基督教學校讀既.

回覆 Mamalababy 的帖子

九龍塘有d名氣既kg 家長都有扣此校, agree

引用:Quote:原帖由+sissysze+於+15-07-05+發表睇

原帖由 Mamalababy 於 15-07-05 發表
都唔係吖,我仔都有幾個同學扣黃宣,我地都係九龍塘kg, 同學仔亦都唔係住黃埔區,有一個同學住將軍澳都扣入 ...
唔好意思,我講嘅名幼只係指kv同sc

引用:Quote:原帖由+Mamalababy+於+15-07-05+發表

原帖由 sissysze 於 15-07-05 發表
唔好意思,我講嘅名幼只係指kv同sc
唔駛唔好意思,我諗讀得你講個兩間名幼,都會向私小或直資進發,除左名津小,一般津小都應該小左名幼班人淨,不過見你話淨係學校附近,注明《冇學卷》既kg 先扣呢間,因為本人正是沒學卷既幼稚園而同學仔又唔係住附近都扣呢間門,所以先出黎講下啫!

‹ 上一主題|下一主題