用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 KV pm vs St. Cat pm(告急)
樓主: JCChan
go

KV pm vs St. Cat pm(告急) [複製鏈接]

回覆:KV pm vs St. Cat pm(告急)

其實文靜的小朋友應選活動較學的SC 定重紀律坐定定的KV? 好動的又如何?

覺得文靜適合坐定定/好動適合活動(順著他/她的個性),還是相反,以培訓他們的另一面?

請指教。

回覆:KV pm vs St. Cat pm(告急)

培養

作為父母最想是子女讀得開心快樂,學校固然要教小朋友,但做父母也有責任!不能全依賴學校!那一套方式會令小朋友容易接受,相信父母應最清楚!

引用:其實文靜的小朋友應選活動較學的SC+定重紀

原帖由 bbmom72 於 14-07-09 發表
其實文靜的小朋友應選活動較學的SC 定重紀律坐定定的KV? 好動的又如何?

覺得文靜適合坐定定/好動適合活動 ...
呢個問題我都曾經考慮過,最後我選了相反方向,原因係想小朋友訓練一下較弱的方面。

結果,冇問題呀!返學坐定定做乖仔,返屋企繼續做愛發問、愛古靈精怪的小朋友。(但佢變成乖乖聽話的日子,都足足用了一個學期。)

引用:Quote:原帖由+bbmom72+於+14-07-09+發表其

原帖由 mixmos 於 14-07-16 發表
呢個問題我都曾經考慮過,最後我選了相反方向,原因係想小朋友訓練一下較弱的方面。

結果,冇問題呀!返學 ...
同我女case一樣……
平時冇時停,玩唔停笑唔停跳唔停……
番kv一年,起碼在學校學到紀律,做番個正常學生……

naughtybj 發表於 14-7-4 19:59
後備生?邊間最先收就入邊間,應較合適。

引用:Quote:原帖由+bbmom72+於+14-07-09+發表其

原帖由 mixmos 於 14-07-16 發表

結果,冇問題呀!返學 ...
我都選了反方向。

‹ 上一主題|下一主題