用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 麈埃落定,鬆晒!
樓主: LOVELY-BABE
go

麈埃落定,鬆晒! [複製鏈接]

Good luck everyone~~~

各位媽媽,上年我也是過來人, 交表後成個人鬆哂, 在等待結果時,請relax點,多點陪小朋友出外遊玩,因小學生活又是另一回事, 他們將會很忙很忙, 上年這個時候我已將小朋友的個人檔案 send 了給最心儀及打算叩門的學校, 表明小朋友是跨網, 抽到甲一的機會不大, 及將會為叩門作出準備, 最後小朋友很幸運, 真的抽到甲一, 雖然現在每天都有很多功課及常常考試, 但小朋友讀得很開心, 所以大家一定要加油, 唔好放棄, 我會在這裏祝福大家及幫你們打氣.   

引用:各位媽媽,上年我也是過來人,+交表後成個人

原帖由 qq1019 於 13-01-21 發表
各位媽媽,上年我也是過來人, 交表後成個人鬆哂, 在等待結果時,請relax點,多點陪小朋友出外遊玩,因小學生活 ...
謝謝你的寶貴意見,
甲一跨區都派到,好嘢!

大家一切聽天由命

好正能量feel.
咁快鬆晒, 講到好似個仔/女入咗大學咁.

qq1019 發表於 13-1-21 09:14
各位媽媽,上年我也是過來人, 交表後成個人鬆哂, 在等待結果時,請relax點,多點陪小朋友出外遊玩,因小學生活 ...

你好嗎?我也替你高興。
想請敎下你,你在一月時已經SEND小朋友的資料給心儀學校,之後有沒有學校回覆你?
例如︰如果大抽奬未能派獲心儀小學,他們才約見你?還是有什麼步驟?

我是今年交表的,雖然揀同區,但競爭也激烈,所以想做好點準備。

交左表, 尋晚終於有覺好訓, 原來我真係好攰

引用:各位媽媽,上年我也是過來人,+交表後成個人

原帖由 qq1019 於 13-01-21 發表
我都想中甲一啊!
U are so lucky !

[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題