用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 收到沙田體藝面試信未?
樓主: mllau
go

收到沙田體藝面試信未?   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+KT0603+於+14-03-20+發表唔好

回覆:收到沙田體藝面試信未?

回覆 KT0603 的帖子

終於都考完了體能, 覺得機會不太大
仔仔每樣都不是太好...

引用:回覆+KT0603+的帖子 終於都考完了體能,+覺

引用:回覆+KT0603+的帖子 終於都考完了體能,+覺

我女考體能叫不過不失,我最擔心係英語面試

引用:我女考體能叫不過不失,我最擔心係英語面試

原帖由 KAC 於 14-03-23 發表
我女考體能叫不過不失,我最擔心係英語面試
我女體能比我預期差,好多精英呀,我女而家每星期操兩次,每次操三千以上,知道佢當時同組第二,我o哂咀!原來呢個女仔玩開長跑,勁呀!
至於排球傳球幾好,上手開波竟然失手,我離遠見到,也沒有話說了。
希望面試攞返啲分啦!

每所學校都有人喜歡有人說不好,我個女成績係BAND 1,無什麼校外獎,但她很喜歡體育同ART,所以我同她都好想呀女成功入到
星期六個面試,因為撞了另一所1B學校2IN,結果我們放棄了見該校,一心去體藝一博,如果博唔到,唯有博抽獎入返其他中學
呀女對自己好有信心,今日去體藝IN埋,希望順利,如果入唔到,我個女會超失望,因為今次真係放棄了她所喜歡的中學2IN 而一心入體藝的

我之前都有睇學校收生資料,分了兩類,一是成績好對體藝有興趣的,另一類係體藝有出色表現的,不過成績都要達它們基本要求
以我個女學校今年有3人考,有1個無收到面試,該生有好多校內外獎,但成績是BAND 2尾

我個女今日3:00面試,有無同學仔都係同一時間呀??

引用:每所學校都有人喜歡有人說不好,我個女成績

原帖由 yy02 於 14-03-24 發表
每所學校都有人喜歡有人說不好,我個女成績係BAND 1,無什麼校外獎,但她很喜歡體育同ART,所以我同她都好想呀 ...
我女又係超鐘愛呢間,而放棄咗免學費直資,該直資好遠,體藝好近。得唔得我地無法預料,睇佢命水了。

fionakong2008 發表於 14-3-23 21:16
我女體能比我預期差,好多精英呀,我女而家每星期操兩次,每次操三千以上,知道佢當時同組第二,我o哂咀! ..
我估係佢哋心情緊張所以影響到, 我老公話老師應該唔係剩係睇到打到同入到幾多球, 都會睇埋你d 姿勢嗰d, 因為都估學生會因為緊張影響表現。

yy02 發表於 14-3-24 08:42
每所學校都有人喜歡有人說不好,我個女成績係BAND 1,無什麼校外獎,但她很喜歡體育同ART,所以我同她都好想呀 ...
我女都勁想入到體藝, 如果佢入唔到都一定好失望, 不過我間中就同佢講平常心盡力去考就得, 唔係想撥佢冷水, 係因為佢成績真係一般, 由其英文都係得c, 我怕佢希望越大失望越大, 所以我只可以先前同佢做定心理輔導。

我同阿仔講凡事盡了力就算了,當天參加體能測試人數都不少。認識體藝就讀的一位學生家長,上年她的兒子報讀時英文成績也不是很好,體能測試當日表現也麻麻地,心想一定入讀無望但結果剛剛相反。所以我會以平常心看待,目前最緊要考好第三次呈分試,因為未到最後都不知結果會如何
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/p0efd5180a15094e49bc8309350fd91f5/f9e92a54.jpg[/img][img align=right]http://www.imagestation.com/picture/sraid100/pc8bf148c3b975239357968cfc2f3d509/f9e92a4b.jpg[/img][img align=right]

homingm 發表於 14-3-24 11:21
我同阿仔講凡事盡了力就算了,當天參加體能測試人數都不少。認識體藝就讀的一位學生家長,上年她的兒子報讀 ...

引用:我女考體能叫不過不失,我最擔心係英語面試

引用:Quote:原帖由+KAC+於+14-03-23+發表我女考

引用:每所學校都有人喜歡有人說不好,我個女成績

引用:我之前都有睇學校收生資料,分了兩類,一是成

回覆 KT0603 的帖子

終於面試完啦,呀女見副校,她話气氛良好,副校好好人现在冇野好做了,只有等…七月結果
‹ 上一主題|下一主題