用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St catherine 2nd interview^^
go

St catherine 2nd interview^^   [複製鏈接]

回覆:St catherine 2nd interview^^

825 人有得 2nd interview, 吾知最終收幾多個

回覆:St catherine 2nd interview^^

我個女當日只做到一個 task, 3月尾B,冇人介紹,冇啊哥家姐,有 2nd interview.

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+14-03-01+發

原帖由 littleri 於 14-03-02 發表
咁媽媽當日是否全程冇提示囡囡架?
Say Thank You 時有提

其實今年 St Catherine 有幾多人報?有傳4仟,又有傳6仟

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+14-03-02+發

原帖由 BostonRedSox 於 14-03-02 發表
Second in application number 最後去到 6500
勁!即係第一輪嘅機會率是12%

引用:Quote:原帖由+minna321@+於+14-03-03+發表

原帖由 konew720 於 14-03-03 發表
我11年11月,冇offer。interview全程冇提阿囡,做到70%左右。
填Application form時已經奇怪點解要填父母既 ...
我同學校沒有關係,我讀土瓜灣小學(非名校),中學亦不是名校,我亦不是公司高層,我不是住豪宅。我個女當日只做到1個 Task,但我個女有 2nd interview.

我相信學校有自己計分的方法,而不是單靠背景及做到幾多個 task.

我個女上年年底時 in 迦南時,做晒所有 task, 但最終沒有 offer. 之後,我明白到做晒所有 task 未必等於大機會,而做吾到亦不等於沒有機會。  每一間學校,甚至校舍收生的標準都不同,有啲睇學生活吾活潑,有啲睇學生定吾定,有啲睇家長係咪怪獸。好難估!平常心吧!睇緣份!

哈哈!我當日 in 完預左衰梗,把所有保母車宣傳單張掉晒!如果收,就靠各位攞 contact

引用:回覆+fanhl0416+的帖子 我很好奇,今年有6

原帖由 crown_629 於 14-03-13 發表
回覆 fanhl0416 的帖子

我很好奇,今年有6個friends考,但結果出乎意料之外,想問問可否問下你相熟的老師 ...
有 friend 個仔答晒所有嘢,冇 2nd interview. 我個女只做到一個 task, 有 2nd interview.  所以好明顯不是用 tasks 嚟計總分

引用:individual +

原帖由 fanhl0416 於 14-03-14 發表
individual
嘩!全日點見 825 人?

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+14-03-14+發

原帖由 tabo.eddy 於 14-03-14 發表
9 rooms + 2 tables per room + 5 mins per candidate + 4 hours in the morning = possible

...
5分鐘

引用:我trained+左老公,女兒今天都算合作,傾左

原帖由 noviasobb 於 14-03-15 發表
我trained 左老公,女兒今天都算合作,傾左15mins, 不過唔敢諗咁多。我想問係咪只係收左2nd in 封信?同埋 ...
15 分鐘,我哋3分鐘左右俾老師 KO 左

引用:問你係咪一個成功人士!! 大佬++唔通認自

原帖由 hksina 於 14-03-15 發表
問你係咪一個成功人士!!

大佬  唔通認自己係個失敗人咩!
老師問我老公點為之一個好爸爸,佢打了個突,咁 open-end question. 答完兩條問題就話見完,成個過程少於5分鐘,感覺好似一早已決定咗收邊啲。

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+14-03-15+發

原帖由 ozoz 於 14-03-15 發表
你小朋友有冇扭計?
只是問了兩條問題,感覺好似只逗留了3至5分鐘

有冇人在房傾多過5分鐘呢?

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+14-03-15+發

原帖由 vjcarcar 於 14-03-15 發表
其實個個都係問果5條問題,時間長短應該同回答長短有關
邊5條?

原帖由 vjcarcar 於 14-03-15 發表
1 父母怎樣幫助孩子成長
2 認為孩子適合怎樣的教育
3 若入讀後發現教育方式與想像中不同,怎樣處理
我嗰條有少少分別“點樣係一個好爸爸”

引用:Quote:原帖由+chancicici+於+14-03-15+發表

原帖由 siplee88 於 14-03-15 發表
Thanks ! cause i forgot to make a copy of that letter ...but kinda worry and feel confused after che ...
何必擔心咁多,收吾收在月尾睇 website 咪知 law. 收咗而收吾到信咪 call 學校 law.

引用:我認識的教師父母,子女都收了。 +

原帖由 lkwkenneth 於 14-03-22 發表
我認識的教師父母,子女都收了。
未必,我認識的父母是教師,2nd interview 都冇

引用:又要等聽日,唉,其實佢跟番通告個日子出re

原帖由 阿月巴 於 14-03-27 發表
又要等聽日,唉,其實佢跟番通告個日子出result好過而家日日估估吓,令人好緊張呀

...
其實佢有話吾跟咩? 不如大家當星期一公報,咁咪吾駛日日 check

‹ 上一主題|下一主題