用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 grade 1 admission result is available
go

grade 1 admission result is available [複製鏈接]

回覆:grade 1 admission result is available

有offer

wing.2bb    發表於 15-12-1 22:51

引用:有邊位會一齊做同學仔的嗎? +

原帖由 JadeW 於 15-11-27 發表
有邊位會一齊做同學仔的嗎?
你唔係讀緊咩?有細佬妹?

回覆:grade 1 admission result is available

http://www.puikiu.edu.hk/website/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=31&Itemid=62

我估原因係要多一程車先去到校車上落點,加上用好多時間係早餐或梳洗度。

除非學校係屋企樓下,唔係車程時間唔會慳好多,因為有時站頭站尾已經差半個鐘,真係睇你好唔好彩

引用:回覆+積奇百事+的帖子 大家知唔知點解只係

原帖由 suzbaby 於 15-11-28 發表
回覆 積奇百事 的帖子

大家知唔知點解只係得返學O個程時間表,無放學個程呢? ...
http://www.puikiu.edu.hk/website/attachments/2015/2015-2016_School_Bus_Routes(Dismissal)_Normal_Dismissal_Time.pdf

daddykei 發表於 15-11-30 10:33
你小朋友一定係好聰明,因為越聰明嘅小朋友越唔鍾意訓覺,往往訓好少就足夠

...
有同感, 我估因為係大腦仲有好多 BUFFER 去 HANDLE 唔同概事, 暫時無需要去休息.

boyboobee 發表於 15-11-30 11:53
如果呢個理論成立,我會好快頂唔住,我細女11個月大已經經常唔駛每日瞓晏覺,可以不停玩,夜晚亦係10:30後 ...
落雨地就會濕, 地濕唔代表一定落雨. 我地都係觀察出O黎, 聰明概小朋友係相對瞓得少.
你概小朋友聰唔聰明, 只有你最清楚. 但有一樣可以知, 你手上有幾多正取生 OFFER, 可以大約估到你概小朋友去到邊個 LEVEL. 小一面試唔係一個遊戲, 學校收得你就起碼讀六年, 有D要讀十二年. 學校唔會玩自己概. 一間學校可以睇錯, 兩間都可能睇錯, 但三間, 四間都睇錯. 我諗機會比較少.

我講概聰明唔係指學術水平, 而係指佢概學習能力. 任何事比人學得快, 易掌握巳經好好. 有人死谷爛谷, 可能同你概小朋友現時水平差唔多. 但時間一長, 分別就會有明顯.

‹ 上一主題|下一主題