用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 華英中學交流區
樓主: Desmond-Ma
go

華英中學交流區   [複製鏈接]

回覆:華英中學交流區

恭喜!恭喜!

回覆:tamama2007 的帖子

主要係白色,包括鞋底,有少少其他顏色都可接受

tamama2007  Thx!  發表於 14-8-20 00:42

回覆:ahchufong 的帖子

好難講, 通常係學生自己攞返舊書出嚟賣,視乎佢攞咩書出來,學校只供應禮堂比他們買賣,以本兒子為例, 我哋多數買一些唔係主科書本,因為唔係經常用,但試過買過一兩本主科, 價錢都視乎該学生定價, 當然學校亦規定大約價格不超過新書定價6折, 越新正嘅舊書通常出價高些, 明天我們也會出來賣書及買書, 到時禮堂也會非常熱鬧

引用:Quote:原帖由+tomatowu+於+15-07-15+發表好

原帖由 ahchufong 於 15-07-15 發表
請問明天舊書買賣可穿便服嗎?
可以, 家長也可以去, 有學生証就最好帶埋

引用:尋日同個升F.4嘅師姐買左6本書共$275,keep

原帖由 ahchufong 於 15-07-17 發表
尋日同個升F.4嘅師姐買左6本書共$275,keep左幾年幾新淨呀!師姐仲隨書附送notes同練習簿添

...
果個應該係呀仔同學我地遲咗半個鐘到, 好多人都已經買咗書,加上開頭試賣半價, 冇人問津, 後黎呀仔去問吓同學仔賣咩價錢, 原來得三四折,甚至買一送四, 於是我地也降價, 最後都成功賣出4本

回覆:tomatowu 的帖子

噙日仲有啲外來學生嚟我地學校買書, 佢話我地學校呢度買書好平喎

money3298 發表於 18-8-25 05:59
請問各師兄師姐,華英泳隊係由邊間泳會操練?

印象中係冇泳會操,只係比賽前學校會帶佢地去泳池操

大江南北 發表於 18-8-20 15:55
請問華英高中選科是怎樣的?

學校會提供好多科目組合比學生選擇,學生會因應喜好而排位,之後學校會盡量滿足學生選科,如果有些學科有太多人選擇,就會睇成績去分配
‹ 上一主題|下一主題