用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 有冇2010-2011年度家長已叩門成功
樓主: dordormom
go

有冇2010-2011年度家長已叩門成功 [複製鏈接]

我哋好似就黎走火入魔咁...... 哈哈....

希望好快有10個位放出來啦.....

學校都講明要6月11日5點後(即係已取錄生截止註册日)先知, 如果有10個被人放棄的位, 咁2ND IN 會取錄10個, 不過個日好似IN咗15個到, 所以都唔係個個收, 大家再等多一個星期啦.....

電話真係冇响過呀, 佢哋第一輪交學費係截6月11日5點前, 所以好大機會係星期六或下個星期一之後先有通知, 而家只有等等等.....

原帖由 lovebabyv 於 10-6-7 23:14 發表
有冇人有最新INFORMATION呀...唔通真係要等到星期五

真係恭喜你喇, 校長讚你個仔D字靚麻...... 機會應該係高一線, 咁呢個星期真係好緊喇......

原帖由 meowmi 於 10-6-8 14:39 發表
剛收到播道的取錄電話! 各位加油! 相信你地都好快會收到電話!

lovebabyv, 我仲以為係成功咗添....

唉... 我D感覺同你係一樣...... 不過, 可能到下星期先有我哋份呢, 總叫有盼望麻

Lovebabyv,

你有冇問埋我哋係咪WAITING 第一隊呢? 頭先問咗, 答案同你一樣, ON LIST但係較後位置, 但照睇都取錄咗同我哋一日IN 個D小朋友, 其實我哋係咪同佢哋同一條隊架呢?! 超心煩.....

Lovebabyv,
又唔好咁諗.... 可能學校都要有兩手準備架姐, 唔好打沈自己先, 我當然明白你感受啦, 眼見同日小朋友已取錄, 而自己都係度等, 我相信天父一定會比一間合適既學校我哋攞..... 一齊加D油等啦~~~~ 再唔係星期一再打去問清楚D

今日我都再打去學校問, 佢話而家未知有幾多個位放出黎, 佢話EVEN在6月11日前冇黎交學費個D都要佢哋簽返回條作實放棄個位先可以按次序通知我哋呢D WAITINGLIST喎, 唉..... 唔知係耍我定點呢... 個心真係好急......

希望快D了咗呢件心事啦.....

其實我都係好後, 同你一樣係呆等, 你係咪派咗兆強呀?

原帖由 lovebabyv 於 10-6-14 16:54 發表
下...要佢地簽回放棄學位...一來一回又要一個星期啦...唉...又要等...不過我都唔希望lor...因我好後位置

其實有D阿媽都係比千零蚊HOLD住個位先, 佢又可能响其他學校WAIT緊呢 .... 都未執完位, 但應該呢一輪都有D位放出黎架.....

lovebabyv, 因為我同你個CASE真係一模一樣攞...... 真係有緣, 希望我哋兩個個囡可以一齊讀EC啦.....

Lovebabyv, 同你一樣都係德田兆強....

Hi 2so,

你個朋友上星期先2 IN 都已經有OFFER??? 係咪真架??? 我係5月尾2 IN, 佢都話响WAITINGLIST, 但到而家都冇聲喎~~~~

原帖由 2so 於 10-6-15 15:47 發表
Hay Ma,  thanks!

I went to school this morning and did not see him.  The teacher at the entrance said the principal would not be able to show up lately because of the exam peroid.  

My friend l just ...

回覆 162# 2so 的文章

2so, 真係好frustrate ...... 如果你朋友上星期in 都已經收到電話, 本來我都有一絲盼望都跌咗响地下度.... 冇喇冇喇......

相信EC 都會ONGOING有 2 IN, 幾時唔重要, 取錄先到終點,  我係早有2 IN, 但未有OFFER咪仲傷心.....

你都加油啦!!!

原帖由 2so 於 10-6-15 16:22 發表
don't be so sad....my kid has not been 2nd in yet la!!

我當然唔知啦.... 都唔方短啦....

原帖由 2so 於 10-6-15 16:26 發表
any idea how many kids are in the waiting list??

我同你既感受係一樣架, 都冇計架啦, 我個囡怕忸係輸蝕D架喇, 眼見比我哋遲2 IN 都有OFFER, 我哋都唔方有望架喇, 咁都唔可以強求, 可能叠埋心水讀津校, 其實我哋間津校都係一間好學校, 己經比好多人幸運架喇。咁你會讀津校一或打算讀其他私校呢?

原帖由 lovebabyv 於 10-6-16 11:17 發表
恭喜入到EC既朋友呀 EC係我最想入既學校,不過世事就係咁...你好想得到既野但又唔會俾你得到 我已經完全唔其望EC會有電話俾我LA,因不斷有人仲2ND IN,而又收到電話,所以我覺得我係無機會架LA...不過我 ...

不如你EMAIL個電話我, 我再同你傾, [email protected]

原帖由 lovebabyv 於 10-6-17 10:31 發表
你小朋友讀邊間KG呀?

聽聞考埋聽日.....
‹ 上一主題|下一主題