用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天神嘉諾撒學校 歡迎2010-1A班家長分享
go

歡迎2010-1A班家長分享 [複製鏈接]

希望在此分享囡囡學習生活...
囡囡今日第一日返學, 佢話好開心, 袁老師很好人...
   0    0    0    0

囡囡話尋日袁老師變咗老虎咁惡, 因為有位同學仔上堂傾計呀...

Hi hellocat,

nice to meet u here!! 我侄女都係天神畢業, 佢話袁老師好惡的, 不過教中文教得好好...

Hi hellocat,

nice to meet u! 我侄女都係天神畢業, 佢話袁老師好惡架, 不過教中文教得好好喎...

回覆 1# Yukyuk 的文章

Hi Yukyuk,

你好...我個囡囡好貪食, 之前填訂飯紙佢好開心, 仲話希望快d返學食飯...希望所小朋友都可以快d適應小學生活啦!!

我個囡見到有蘋果汁同提子汁, 二話不說就tick嗰個餐啦….激死人….不過我迫佢有兩日tick素菜餐…因為佢實在太肥

我個囡囡都算大件, 不過佢話個書包放咗書, 都要揹到pat pat度…不過袁老師驚佢地太重, 收起咗本中文書...

我諗唔係分精英班喎, 會唔會係針對科目呢? 我囡囡分班試中, 英文排名最好, 中文最差, 入咗1A…..

回覆 2# wingwing2004 的文章

我冇報任何收費的網上練習,因為認為囡囡真係冇時間日日上網做練習,亦唔想佢有機會上網打機,所以prefer做補充練習

請問大家普通話作業買時有冇連cd? 今日囡囡要做作業, 要聽cd, 但係買嘅時候冇cd跟喎....

回覆 2# yeungyu 的文章

我問咗天利行,佢話作業係無跟cd 嘅,要另外買...但係書單無叫我地買,所以無囉....我同左阿囡講無cd 無功課做,會寫家課冊話俾袁老師知...

1A班家長, 我星期六冇去家長會, 大家有冇交換電話交流一吓? 我都想認識吓大家呀...
‹ 上一主題|下一主題