用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維多利亞Offer揮手區
go

維多利亞Offer揮手區   [複製鏈接]

HMT AM offer, 考慮中,好大機會唔揀,因為唔方便

CROYLEUNG 發表於 16-12-10 23:06
是否要join佢的playgroup 先有2nd in or offer?

我地都冇

zmw1031 發表於 16-12-10 17:28
呢間係最近屋企嘅學校,可惜冇offer

我地係揀地鐡到又唔太遠嘅國際幼稚園,但果日我地去interview 都係打的,淨係見到個地鐵站標誌,所以要發燒掘下先(emoji)

edniebridge 發表於 16-12-10 23:35
似乎係睇小朋友的性格和特質是否適合,多過可以完成到幾多項目。也不一定要有參加它的pg。
至於無2ndiN而有 ...

都同意,有d 某程度上係睇張form 填咗d 乜嘢。有間國際班幼稚園我地報咗名但冇去interview, 居然都有信on waiting list

對唔住,恕我無知。其實好多人講維記難入、名校諸如此類,但係又見話因為happy school, 所以升小成績就唔及其他名校,咁點解咁多人想入呢?其實佢係咪真係無乜功課,課程唔深?多謝指教。

zmw1031 發表於 16-12-11 00:35
其實離何文田站唔係好遠,10至15分鐘步程

thanks for telling,不過我地其他有offer 嘅學校都好近地鐵站,行三幾分鐘,呢同間要行成15 分鐘,我先生唔鐘意小朋友校車,所以就要考慮
‹ 上一主題|下一主題