用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一生溫書溫通頂,請問你的子女有沒有這樣做呢? ...
go

中一生溫書溫通頂,請問你的子女有沒有這樣做呢?   [複製鏈接]

阿女唔可能溫過11pm. 元神出竅了.....睇明珠台movie除外. 不過佢果屆入DG的確係溫到夜一夜.

日常  知不知道他們會溫到幾點?  發表於 12-10-29 17:24

ANChan59 發表於 12-10-30 04:04
就拔仔拔女,目標是中等,可以好舒服,要搏前十,就各安天命。

I suppose DGS's culture is a lot more competitive. No girls want to fall behind. Being middle is not their choice and their motto is to strive for excellence.

ANChan59 發表於 12-10-31 11:43
我有一個問題,放學後小朋友做甚麼,甚麼時候開始做功課?下午5時跟9時開始有很大不同! ...

係大不同. 女1520放學, 有時有d活動就1630走, 1700番到屋企, 禁做功課+dinner, 到2000就練笛、睇課外書/ 報紙/ TV....2230先去沖涼訓教. Hea.....

日常  我個女嗰排成日都差不多成6pm走,返到屋企都已經6:45pm,所以咪做功課做到好夜囉,晚晚都做到11點幾!  發表於 12-11-2 01:09

日常 發表於 12-11-1 23:56
"angelababy2011 發表於 12-10-31 00:18
一d都唔誇張!阿仔晚晚都做功課做到好夜,仲邊有時間温書,只可 ...
可唔可以weekend先大溫啊? 阿女都成日放學搞呢搞路, 好彩少功課, 但都只會每個weekend溫番之前果星期教果d野, 無禁勤力日日溫.
‹ 上一主題|下一主題