用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急求幫忙~將搬往大角咀,但不知附近有哪些幼兒園比較好?? ...
go

急求幫忙~將搬往大角咀,但不知附近有哪些幼兒園比較好????? [複製鏈接]

急求幫忙~將搬往大角咀,但不知附近有哪些幼兒園比較好?????

我有一對孖女, 將升讀K2,但將於9月底搬往大角咀,我因為需要上班,六時才下班,而經濟上又未能請工人,故此需找幼兒園是有延長服務, 請問附近有那間好的幼兒園??? 我於網上看過些幼兒園,例如砵蘭街日託幼兒園,看那處的地方好像很大,但感覺總是怪怪的,因那兒分好幾層,又有間叫百佳員工慈善基金日託幼兒園,每一層都有不同的幼兒園,請問有無人知道那兒好嗎?????? 還有保良局大角咀托兒園, 中銀幼兒園, 救世軍荔枝角幼兒園.........等等, 真的不知哪間好!!!!!!! 有沒有人可否幫幫忙提供寶貴意見????? 真的很擔心,很急呢.......因現在很多好的幼兒園已滿額了...... :cry:  :cry:    
PRI PRI 孖媽 感激不盡 ~~~~~
PRI PRI 孖媽

Re: 急求幫忙~將搬往大角咀,但不知附近有哪些幼兒園比較好?????

你可以試下迦南,不過全日可能比較貴D,另外我住附近有人讀救世軍都几好,吾系太多亞(差),因為大角X好多亞差讀,吾好去太陽島,我見好多非本地人士讀..

Re: 急求幫忙~將搬往大角咀,但不知附近有哪些幼兒園比較好?????

Chris, Thx for yr advise !!!!!!!!
mud原來大角咀有好多亞差讀0架........
之但係我提及0個幾間呢????????全部都唔得0架????   
PRI PRI 孖媽

旺角基督教服務處雋匯幼兒園

中銀、救世軍

evawinhk 寫道:
旺角基督教服務處雋匯幼兒園

我已打過電話去......可惜已滿0左額........而且佢話waiting list 都已經有50幾人輪候緊呀~

PRI PRI 孖媽

BabaMama 寫道:
中銀、救世軍

救世軍 ~ 係咪即係荔枝角幼兒園呀????????
0甘呢兩間,邊間好 D 0架 ????????????
PRI PRI 孖媽

孖媽 寫道:
[quote]
BabaMama 寫道:
中銀、救世軍

救世軍 ~ 係咪即係荔枝角幼兒園呀????????
0甘呢兩間,邊間好 D 0架 ????????????[/quote]
救世軍附近應該有荔枝角幼兒園、海富幼兒園,但都應該full左!而中銀幼兒園的環境也不錯,要打電話問問有沒有位。

係呀,我已問過荔枝角幼兒園.經已full0左喇,海富就唸住直頭聽日去睇0下問0下.......而中銀我問過仲有位, 聽日我已經請0左假,真係要快D去睇0下兼報名.......
好多謝各位0既意見.........
PRI PRI 孖媽

孖媽
救世軍好似放緊暑假喎!

hehehaha03 寫道:
孖媽
救世軍好似放緊暑假喎!

其實荔枝角幼兒園係咪=救世軍??????
我前日就打過去荔枝角幼兒園問,佢話已經開0左學但已滿晒額 ~  :cry:
PRI PRI 孖媽

係架!你可以入救世軍網頁看看,佢地係8月尾放暑假架!

CLICK HERE救世軍幼兒園各園網站

用mouse 指在選擇的園名,click入去可進入他們的獨立網頁內

Re: 急求幫忙~請問位於大角咀之保護兒童會幼兒園好嗎???

我0尋日去過大角咀保護兒童會, 見環境同設施好似都幾好.....請問有無人知0個度OKAY 嗎?????
PRI PRI 孖媽
‹ 上一主題|下一主題