用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明日浸幼INTERVIEW啦
go

明日浸幼INTERVIEW啦 [複製鏈接]

明日下午浸幼INTERVIEW, 期待囡囡表現.
魚翁撤網式既報幼稚園, 可能係太傻, 不過都只係想有多個保障. 有人話浸幼程度淺, 大家點睇呢.
   0    0    0    0

你有無去聽佢地既簡介會?

浸幼係活動教學,主張母語,小朋友會讀得開心,但應該係比較淺,在乎你想要啲乜。

interview係in 家長唔係小朋友,他們只需坐在一邊玩。

原帖由 klm402 於 10-11-19 09:20 發表
明日下午浸幼INTERVIEW, 期待囡囡表現.
魚翁撤網式既報幼稚園, 可能係太傻, 不過都只係想有多個保障. 有人話浸幼程度淺, 大家點睇呢.

回覆 1# kinyee125 的文章

明天本來in 13:00,但決定唔去了, 因為分唔到身, give up already!

個 interview 只係同家長做 group interview 的,樓主你自己本人做定多 d 功課啦,即係佢地辦學理念o個 d,佢地係要收o個 d 家長想法同佢地辨學理念相近的。

小朋友只係坐埋一邊玩玩具,完全唔使 in ,亦唔會對小朋友玩玩具時的表現作任何評估。

我估教育理念都係要知你想谷小朋友既學業定係要以"兒童"為中心, 佢地都喺網頁寫哂理念, 認同就去in,唔認同就唔會去...語文能力可以慢慢提升,但如果無學習動力,學習興趣,咪好似我地以前讀書咁,班裡面總有幾個攪破壞,唔鍾意返學既同學仔...你想谷佢,佢根本唔俾機會你谷佢.
‹ 上一主題|下一主題