用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 陳瑞祺(喇沙)小學 好開心呀,第一志願入到陳瑞祺
go

好開心呀,第一志願入到陳瑞祺 [複製鏈接]

原文章由 朱朱仔 於 08-6-14 14:44 發表
學校出左通告for新學期開課

2008/2009開學日安排
1. 9月1日(星期一)及9月2日(星期二)之上課時間為上午8時正至中午12時正,學生毋須攜帶課本上學,請二至六年級學生於首天上課日同時帶備文具及暑期作業(如適用) 上課。
2. 9月3日 ...

朱朱仔:

Why you know so many things? I have recevied any notice from School.  My son was admitted during the first round!!  Should I check with school?

原文章由 朱朱仔 於 08-6-15 12:37 發表
唔係 我都係去陳瑞祺學校主網頁睇之麻,你可以click去 http://cskps.edu.hk/  睇番學校最新的通告,我成日入去睇架,睇下d小一功課多唔多,通告,活動......

你第一round已經入左,你有幾多分呢? ...

Hi Hi,

20分, my son need to take the school bus to school, looking forward to see you all on July 12.

[ 本文章最後由 ChunChunMame 於 08-6-15 22:37 編輯 ]

原文章由 朱朱仔 於 08-6-16 16:01 發表
哦,20分,咁即係你地應該有宗教分lu~

我阿仔都要坐校車,我地住樂民村,我上次行去學校都要20mins,都幾遠,仲要行斜路,都幾辛苦,夏天仲熱tim~

上次註冊完,離開時都有2個姨姨問我地坐唔坐校車,又留低左電話俾佢,有一間 ...

No la, my husband was their old boy, and I found the school is good, so I let my son go. I live in TKO, very far and he needs to wake up very early as the school bus lady told me they will pick him up at 6:30 and they must arrive school at 7:30
‹ 上一主題|下一主題