用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣有無好既playgroup?
go

青衣有無好既playgroup? [複製鏈接]

青衣有無好既playgroup?
   0    0    0    0

我囝囝讀過長青村heep hong都幾好, 又平, 又正,
另外讀過學之園kindermusik,就名牌d, 聽聞宏褔playgroup都好好

請問這幾間playgroup內容及老師質素方面有何分別?
原文章由 mting28 於 08-3-1 17:35 發表
我囝囝讀過長青村heep hong都幾好, 又平, 又正,
另外讀過學之園kindermusik,就名牌d, 聽聞宏褔playgroup都好好

我囝囝一歲開始讀協康, 讀到2歲就無讀轉去讀nursery, 協康的課程內容比較全面d, 有大小肌肉練習, 學進食,內容比較似nursery, 而比較少人讀, 有時得3kids 都開班, 導師都好nice, 可能佢地都經常要提供特殊課程比特別的小朋友, 都非常非常之有耐性, 有時都打電話俾家長講番小朋友的進度,

而學之園的kindermusik當然只集中英語唱遊, 課堂只有45mins, 有唱歌, story telling, dancing, 我囝囝一歲半開始讀, 開頭兩個月都好似一舊云, 依家兩歲, 本來想cut左去, 但見佢都好enjoy, 返屋企都記得上堂d, 就繼續.  當然人數比較多, 12人一班

原文章由 eggmama 於 08-3-2 17:47 發表
請問這幾間playgroup內容及老師質素方面有何分別?

囝囝就黎兩歲,住係葵涌, 如去Heep Hong會唔會遠左d, 仲有呢!佢到依ga唔肯講野, 有冇問題ga, 假如面試.

又係我, 有冇heep hong -  web site

how about 英基幼稚園? whether they have playground?

原文章由 4155422 於 08-3-7 12:19 發表
又係我, 有冇heep hong -  web site

http://www.heephong.org/chi/frontpage/front.php
‹ 上一主題|下一主題