用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾
樓主: lhaha
go

2007年9月入讀沙田培僑書院入來傾傾 [複製鏈接]

jfmiu,

唔該晒你介紹那隻護掙比我呀..........好有用呀!!!

起碼佢e家帶咗之後話無咁庝wor...........

唔該晒你!!!

YY,

我個仔都係話得數學書沒有通告wor.........至於拍照是星期二ma....仲要帶10蚊tim......但係今日要帶一張相比老師wor........
michael話要比老師做野但我問佢做咩佢又話唔記得....

唉...佢地今日正式返學仲自己食lunch真係有d擔心:cry: :cry: :cry:

YY,

我有訂到呀....好好用呀

YY,

我有訂到呀....好好用呀

各位mami...........

hello........今晚終於無訓著覺lu...........

esther,

做乜事要打David呀...?佢都好乖ga wor.....!!!

但我非常認同你, 打完佢個心痛到唔識形容.....
我昨晚都鬧了個仔一大場........因為佢隻手lor....彎曲到不得了....又唔肯用力伸直.....再咁落去.....佢隻手會成世都係彎ga la......

YY,

乜你囡囡有坐校車嗎? 但火車站上車真的勁多人呀.........我個仔係全車最細......其他的都是中學和高年班的所以佢地會讓我個仔掛隊呀坐前d呀咁lor.....希望快d有位比gigi啦, 咁佢同michael可以一齊返學ma.........另外我個仔每日都話比我知佢同gigi爭洗手盤...佢講到好好笑ga.....連我都感受到佢地返學真的返得好開心!!!

esther,

我同你一樣, 有時真的唔知點教個仔好!!! 同佢說教, 有時佢又好似當我傻傻地咁........但打鬧又真係萬二分唔想, 因為打完個心真係好痛ga........唉!!!

all mom,

我個仔咁肥........一睇就知佢鍾意食之人la.........佢話d飯超好食因為夠晒熱特別好味wor.........仲用咗極速將d飯焚化咗落個肚dum度hahahaha

esther,

michael話老師唔比離開課室呀.........但早上時叫咗班長去圖書館攞咗好多圖書.........比食完lunch的同學睇.....所以after lunch佢地咪傾計同睇圖書lor......david嗰班可以出去真係太好la.........michael都唔知幾想出去行吓!!!

YY,

michael無講有新同學加入呀........但他成日話班的人數唔同ga...!!!

michael非常享受同你囡囡爭洗手盤ga.........你唔好誤會呀!!!他一路講一路笑到不得了.....攪到我都係咁係度傻笑...但我真係好開心....coz 我feel到佢真係好享受返學......所以我好滿足!!!

all mami,

早晨呀...)))))

hjm,

我個仔都有功課呀.....係英文homework, "retelling book" 昨天的topic係"l'm a little teapot"他畫了一個好得意的茶壺......然後teacher stella 話叫佢地用英文講今日學到乜野解釋下佢地幅圖畫, 跟住我地家長就要寫comment.這個功課mon to thur要做.

YY,

Morning ar..........

你昨晚同囡囡做"retelling story"時有冇寫comment呀? 我想問問是否要用英文寫ga?

YY,

哎呀.....死la......我用中文tim......因為我自己d英文唔多好, 費事肉酸la.....hahaha..really真的唔多好ga!!!

等我今晚開始用反英文寫先得.....唔該晒!!!

all MAMI

我都要呀...........please

各位mami......

早晨呀..........

anna,

吓...乜要買技巧鞋咩....我個仔完全冇講........唯有今晚再問佢la!唔該你呀...如果唔係又....:cry: :cry: :cry:

另外各位mami.........,

我個仔又係每日都話無功課....但其實係有...他們好像分唔清邊d係功課咁, 勁攪笑!!! 你們有呢個問題嗎? 還有那本"閱讀練習"咪有張表ge......我想問是否看完, 然後打剔就得?還是需要寫d什麼嗎?

謝謝各位mami........

lam.mammy,

THANKS....!!!

YY,

你個囡幾乖呀.....講到咁多比你知...我嗰個michael淨係識話比我知同邊邊個玩得最happy/今日個餐好好食....其他乜鬼野都無講!!!

佢呀......就嚟傻到連day book都唔識做ga la.....激死我la

all mami......

我想問其實到底每日是否要帶晒所有書返學ga?

因為唔知你地有冇發覺....個書包愈來愈重...又要加埋d水壺呀茶點呀....所以好重!!! 聽人講個書包太重, 而佢地每日都咩住會影響佢地長高ga.....

esther,

做乜呢幾日唔多見你呀....好忙le.....!!!

re

我個仔都係話遲d有新timetable呀...另外佢都係話1下留在家, 遲d先用....我都認為esther講得啱可能係想將s.d.combine一齊等第時攪function方便d......

all mami......

我想問其實到底每日是否要帶晒所有書返學ga?
‹ 上一主題|下一主題