用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) ...
樓主: mumepen
go

啓思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道) [複製鏈接]

Re: 啟思小學附屬幼稚園(九龍塘牛津道)

Iron

咁咪唔比佢著學校件冷衫,我唸我要買件cotton 比佢先得.

哎吔, 乜原來啟思有宗教信仰架? 我仲以為無添! 咁係咪基督教呀?

十月媽咪

係基督教.

wawa,
原來係基督教, 咁駛唔駛上宗教堂架?

wawa,

唔好意思, 工作忙,幾日冇上網添.  

我個女讀107室, miss hui, miss chan, 同miss lam.

星期五家長日約

2galma

咁你咪係我囝囝隔離班,係咪A2呀? 我想問你係咪姑娘呀?  我點解咁問呢,我囝囝前日返去佢話佢好多同學媽咪係姑娘,問我係咪姑娘,佢想我係姑娘.

十月媽咪

點解你好似好驚要上宗教科既. 佢地好似無特別話有宗教堂,我只知佢CHRISTMAS都會講下關於耶穌出生既故事, 係呢一本書, 我唸佢EASTER 都會講下耶穌復活. K2 我就唔係好清楚啦!

wawa,
其實都唔係抗拒有宗教科, 畢竟宗教可以培養到小朋友響德育方面既發展, 加上我自己都係宗教哲學系畢業的, 不過我佬成日都話, 如果可以既話, 最好就揀間無宗教信仰既學校, 免得個女日日返唻同佢講耶穌, 加上我屋企係有個觀音, 我佬話: 你驚唔驚個女唔畀你擺觀音呀?
我話: 都唔驚既, 咪教佢河水不犯井水囉!

十月媽咪

我覺得宗教只係一個科目,信唔信都係好個人. 但我就比較喜歡有宗教既學校. 呢o的野係見仁見智.

wawa,

我唔係姑娘, sorry!

我個女讀k1a2囉。 星期五見唔見到你﹖

我個小朋友成日話姑娘,因為有一個課堂活動扮醫生、病人同姑娘,我個女扮姑娘去派葯,佢哋好鍾意個個活動。我個大女係屋企仲要個老豆扮病人,要個妹扮醫生,最慘係個工人,成日比佢打針,吹漲!!!

聽日要著華服wor仲要帶大購物袋同寫名,你預備好未﹖
:wink:

2gal

咁好終於有個同我囝囝同級. 係law 佢仲話埋個同學個媽咪係姑娘,叫我做姑娘好唔好,我話做姑娘要同小朋友打針, 佢就 . 佢仲話佢個頭圍最大, 佢地學到咁專業. 我小朋友尋日要我同佢跳舞(因為我開

wawa,

我都唔記得咗支花添,好彩你提醒,今天放工同佢預備支假

2gal

好似係要鮮花,佢仲叫有敏感同學帶口罩.  我同佢預備

今日送左仔仔返學, 同幾個媽咪去左花墟買花, 我仔仔指定要藍色玫瑰都幾麻煩, 得一間有飛機運到, 仔仔好開心話聽日行花市買野.

Iron

你仔仔咁識野呀(藍玫瑰)! 咁我叫我仔仔買支藍玫瑰先. 佢地可以shop 到o的乜野返來呀? 我只知高年班賣野佢地買野. 係呢!你仔仔上年買

wawa,

我問個女,佢話係先生自己攞,有時派咗功課都唔知﹗

我一早d細路未醒就返工,由工人打點同送返學,要晚上時才回家,仍哋好快又瞓,冇多少時間同佢吔玩,所以d細路一見到我好似蟻黏蜜糖咁﹗一輪咀咁講學校d

hi wawa ,

haha......好似派幾個利是封當$$買野, 舊年仔仔有飲品, 餅同公仔, 花......應該得我地一個交藍玫瑰, 所以一早俾人買左啦, 仔仔好想買返都無, 不過好彩我醒目, 之前准備多一束係老師度, 之後俾返佢. ^_*

DouglasMaMa :lol

Hi Iron,

仔仔他病了兩日,兩日無反學,仔仔吾開心,因為吾可以反學,吾知這兩天有什麼事呢,原本星期一帶十個利是封,都要到今天才帶回校,明天是華服日和年宵市場,吾知玩什麼呢?
DouglasMaMa :lol

Iron/2gal

咁我地今日睇下佢地買
‹ 上一主題|下一主題