用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 ...
樓主: xo仔
go

元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 [複製鏈接]

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

人大師法,

係呀, 佢好似黎左好短時間, 所以資力比較弱, 但勝左有愛心, 我地果班有一個全新老師tim, 不過到現在都未好清楚佢, 因全無接觸, he~he~
xo仔

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

XO仔,

聽講我個班都有一個老師係新黎的。

請問高班現在有無默書?
如果有就死啦!我個仔懶到(疪)
左耳內右耳出

人大師法,

5知呢, 睇下有無人知上黎報料先, 如果要默書, 我都驚驚.     
xo仔

各位:
我一早沒事啦,心情開朗番晒,你地講得好口岩,find out 我太緊張啦,以至看吾開姐,多謝!

8/10個講座有我,思思,xo仔參加,仲有沒人報咗啊.

琴日同個女去咗'試學日',玩得好開心,今日比我發現個女張相登咗報紙(apple),開心到我拿拿淋摞去過膠,哈哈 :  :
你地有沒去啊!

jasma

人大師法 寫道:
請問高班現在有無默書?
左耳內右耳出

我明天幫你問下,我個侄讀緊K3.

唔該晒各位!

jasma,

你無事就好啦, mud野'試學日'呀, 快d post張相黎睇下.
xo仔

jasma/思思,

8/10個講座你地係咪1個大1小去呀?
xo仔

jasma 寫道:
[quote]
人大師法 寫道:
請問高班現在有無默書?
左耳內右耳出

我明天幫你問下,我個侄讀緊K3.[/quote]

人大師法:

幫你問咗啦,而家K3要默書,逢monday wednesday,一句話內寫一個字,e.g.:How (    ) you do?甘樣囉.

到咗K3下學期就要背晒整句話,e.g:Good morning,要拚寫出來

xo仔:
個'試學日'在BK都有收到PM叫我地join ga.張相等我妍究下點樣Post出來先.

個講座我要帶埋個女一齊去啊.

o下!真係要默書!!!!!
唔敢想...........................
多謝妳地幫忙

jasma,

kam大件事呀, kam上學期係老師讀埋比小朋友默, 還是比張試卷叫小朋友, 自己睇黎默呀?
而下學期是否老師讀默呀?     

jasma 寫道:
[quote]
jasma 寫道:
[quote]
人大師法 寫道:
請問高班現在有無默書?
左耳內右耳出

我明天幫你問下,我個侄讀緊K3.[/quote]

人大師法:

幫你問咗啦,而家K3要默書,逢monday wednesday,一句話內寫一個字,e.g.:How (    ) you do?甘樣囉.

到咗K3下學期就要背晒整句話,e.g:Good morning,要拚寫出來
xo仔

人大師法,

同你一樣     :  

人大師法 寫道:
o下!真係要默書!!!!!
唔敢想...........................
多謝妳地幫忙
xo仔

其實妳地最喜愛這間學校d乜野?

xo仔 & jasma,

我會同我老公去,其實我一見到有好的,平的講座,我都出埋錢叫我老公去聽.希望佢可以認識多d小孩的事.

另外我在元朗明愛報了一個有關兒童心理學的課程,希望認識多d有關兒童的知識.

xo仔 寫道:
jasma/思思,

8/10個講座你地係咪1個大1小去呀?

[quote]
寫道:
jasma,

kam大件事呀, kam上學期係老師讀埋比小朋友默, 還是比張試卷叫小朋友, 自己睇黎默呀?
而下學期是否老師讀默呀?     
------------------------------------------------------

xo仔:
上下學期是比試卷默,分別是句話長&短,中英如是.

jasma

我都好想知

各位:

有沒報名參加親子旅行啊?我報咗啦,一加3口 :

有!又平又抵!上次去有多禮物,今次唔蝕底...一於去
‹ 上一主題|下一主題