用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 ...
樓主: xo仔
go

元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長分享會 [複製鏈接]

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

Hi xo仔:
       個講座真是甘正?吾該比個時間我look look,同老公'dog'下去唔去到聽先.

jasma

Re: 元朗 / 天水圍 / 朗屏 --- 真光幼稚園家長會

soong,

之前我都諗住呀仔讀小學後, 就出番黎做野, 但我d朋友就講我知, 小學d功課要跟得好緊, 實在全無時間, 所以, 我都碟埋心水, 做全職媽咪.
xo仔

牛奶仔媽媽,

真光幼稚園初時覺好深, 但同其他幼稚園相比之後, 真係又唔太深..又唔太淺.
xo仔

jasma,

我check個時間比你, e+我好激氣, 呀仔濕床, 我又要做餐死.
xo仔

我想問下肖珍知唔知道好唔好呀??
功課會唔會淺呀??
因為我有意想我個仔讀肖珍
程度上真光好,或是肖珍好d呢??
2002年12月6日 閃眼間issac仔已經29個月大啦 1/4/2004~~~11kg 1/6/2004~~~10kg 28/6/2004~~~11.5kg 14/7/2004~~~10.5kg 日出世

xo仔 :

我揾到份通告啦,等我'dog'掂佢先.

xo仔:
雖然小學的功課要睇得好緊﹐但我想"脫貧"(脫離綜緩網)﹐唔想被指責做懶人呀....哈哈!唔係咁o既!其實我始終都鍾意自食其力﹐想創一番事業!學我媽話齋而家用"眾生錢"﹐係要還o既!d育兒書、專家成日都話頭幾年對小朋友以後的成長影好大﹐能夠好好咁全職照顧佢頭呢好幾年﹐心滿意足架喇!最多第日大家都吃力d、煉堅強d (好多單親家都係咁啦...)﹐但求第時囡囡佢讀書不過不失﹐又不過不失咁讀埋大學﹐做個有少少能力回饋社會的人咁就阿彌陀佛囉!
係呢!請問你地之前講o既「周宋主愛」係咩幼稚園?小學?

牛奶仔媽媽,

肖珍聽聞5差, 程度上較淺.
xo仔

jasma,

'dog'掂未呀
xo仔

soong,

都好, 比過謗樣個小朋友, 5做大食懶虫係好嫁, 當然, 香港人如果真係須要的, 當然另作別論, 預祝你早日找到工作.

「周宋主愛」係幼兒園.
xo仔

xo仔:
'dog'掂啦,下午去報名,不過到時要帶埋個女去囉. :

jasma,

我上次都係帶埋呀仔去, 會比較分心d, 不過都無mud問題嫁, 到時如果你有咩問題, 你可以在特定時段發問, 聽聞今次重可以帶埋小朋友一齊出去做解決問題視模tim.
xo仔

你地有無“周宋主愛”電話,我想打電話去問下個會話 班。

Thanks.

聽聞個講座個嘉賓好勁!我都會去!30元三晚(平)

思思 :

周宋主愛tel no:24736717

你個女的班主任是咪miss wong,miss law 啊?我個女在c班.

我今日看咗個女的評沽好唔滿意,得1個4分,有3個2.5分,其它全部是3分,跟住我即刻走去問miss wong and miss law,佢地話剛返學的小朋友做唔足滿分的,跟住又話我個女的惡行:唔夠專注和較被動.

有何能改進?

xo仔:
嘩,你上次是咪呢個topic啊?

我個仔今日都派左評估回來!我一睇...多是第三格。
不過不要緊啦。我知個仔一路都唔係乖個隻人,老師唔話佢第一格都偷笑。

仔仔讀低班b

hi 我來報到
元朗真光:
login name/bb name/grade/
1)jasma-----jasmine---上午K1
2)xo仔 ------leo --------上午k2
3)ayesha -----rachel----上午k3
4)思思--------思思------下午 k1
5)人大師法-----?????------下午k2b
6)軒轅媽-----軒軒豬-----下午k1A

朗屏真光:
login name/bb name/grade
1)
2)

天水圍真光:
login name/bb name/grade
1)
2)

人大師法 :
我同你update 咗個list,你update埋個名啦.
--------------------------------------------------------

想問各位:
        1)校長開學時講過學期尾考到100分的學生有何獎品?

2)今次的評估會否影响學期尾的成積ga?

喂!妳地好
每兩三星期(單元評估)
是不會影響仔仔的學業成績
到學期尾會有一次(學科評估)
‹ 上一主題|下一主題