用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友 ...
樓主: bshirley
go

有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友 [複製鏈接]

Re: 有冇華富救世軍幼兒園的家長, 做個朋友

Mei
I don't know if she can understand when we tell her she won't go to wah fu for schooling, but I think she will know when she started her new school.

師奶仔
Yes, and the other one is Lee ka wai, teachers said they are best friends.

Mei

How's your daughter?? Get used to school?

Jenniferl
A sad news that your daughter has changed to another school.  Hope Rachel all the best.

bshirley

bshirley:
佢而家返學都有喊架, 畢竟只係返左兩星期,希望佢遲d會習慣啦!我平時在家都有問佢:Do you want to go to school?  You can play with others, it's very happy.點知佢答:No.
我都無佢符.  佢而家都只係返到2:30就放學, 希望佢可以快d適應到啦.

各位:
明天開學啦!祝各位小朋友新一年有大進步!(當然包括我個女啦      )

祝小朋友開學大吉!
我相信...好媽有好B! 餵人奶, 收身快, 效益大!

Received notice from school that school fee increase to $2,226!!

bshirley

係呀, 都加得好多下喎!!!
該用戶已被刪除

又真係幾唔公平喎!

子健&媽媽:
今日同湊曦曦放學,同曾老師傾開, 佢問我仲生唔生, 我話唔好攪囉!  佢話子健媽咪都係咁講.  哈, 果然係同道中人!!!     
該用戶已被刪除

子健&媽媽:
曦曦昨日返學好開心, 入到課室仲好風騷咁同老師同學say hi.
但係佢今日返到學校又喊啦!都唔知幾時先可以穩定!不過佢已經返全日啦!但係我仲未見過子健呀!因為可能子健跟車, 所以早d走.
該用戶已被刪除

子健&媽媽:
子健好叻呀, 識講咁多野, 我問曦曦關於學校d野, 佢都唔知我問咩, 亂講一通.
我有時會戴眼鏡, 有時戴隱形眼鏡, 不過呢個星期我淨係星期一戴眼鏡, 其他日子都係戴隱形眼鏡喎.(昨日我係同埋老公一齊去接曦曦架!)  同埋因為我每日4:30先去接曦曦,應該搭校車的小朋友都走晒啦.所以我話我好似仲未見過子健囉.  唔知子健見到嗰個係唔係我呢?
不過子健講得無錯, 曦曦都係有喊呀, 主要唔係因為返學.  其實佢由細到大都唔鍾意食野架, 而家一返到學就見到早餐, 所以咪喊囉, 食晏又喊, 唔洗食佢就最開心啦(練仙呀!) :evil:  :evil:
不過佢好好好鍾意同小朋友玩架, 我成日去湊佢放學,都見到佢跟住d同學撩人玩, 不過d同學好多時都唔騷佢, 自己顧自己玩.    
但係子健真係好叻, 曦曦而家仲係講緊BB話,下面是今日其中一段對話:

我: 你尋日同邊個同學仔玩呀?
曦曦: 同學仔囉   
我: 我夠知係同學仔啦!叫咩名呀?
曦曦: RACHEL囉!(激死!RACHEL退左學啦!!!)

講真, 我真係擔心佢有學習遲緩的問題呀!!!
該用戶已被刪除

子健&媽媽:
曦曦仲有半個月就三歲啦!不過老師都話可能佢比其他同班同學遲入學,所以未catch up到啦!但係你知做亞媽啦, 一定會擔心.

子健見到的應該係妳, 因他坐南區線, 5:00 p.m.先走的.

真的嗎?哎呀, 早知問下曾老師邊個係子健啦!

子健&媽媽:
我今日見到子健啦!!!
該用戶已被刪除

子健&媽媽 :
今日 = 9/9
該用戶已被刪除

My son is now studying in K2 and start to do his homework during weekend.   But it only takes 5-10 minutes to finish.  Quite easy!

bshirley
‹ 上一主題|下一主題