用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日York interview
樓主: Maymeicheung
go

今日York interview [複製鏈接]

回覆 lovely_xo 的帖子

一定有..我返去聽返..actually I only listened to half of the briefing..then I went to the office to hand in the slip..佢即俾我offering letter 我...其實我唔想咁早俾registration fee...成970..I want to wait for other interviews first..

係呀

今日收到信,國際am班offer 😆😆😆厂

我都忍唔住入黎分享下, 為York平反, 我係用家, 我囡上年讀York K1, 讀得好開心, 老師好好, 係唯一覺得D通告亂D, 難跟
功課算幾多, K1上學期尾開始要寫字
英文教得好好, 讀左一年我阿囡已記到哂所有 Phonics 音
我都好唔明點解成日有人唱衰 York
老實講, 你揀的私校就預左係commercial, 一個願買一個願賣, 唔鍾意commercial 咪揀有學劵的學校, 但入到d有學劵學校, 又嫌人地教得淺冇外籍老師等等, 咁你想點嗜......
我眼見我囡班的同學仔個個都讀得好開心, 日日都會講學校的事
同老實講, 我唔得 york 貴, 好多kg都貴過佢
雜費/茶點費都係可交,可唔交

引用:我都忍唔住入黎分享下,+為York平反,+我係用

原帖由 mamavio 於 14-10-30 發表
我都忍唔住入黎分享下, 為York平反, 我係用家, 我囡上年讀York K1, 讀得好開心, 老師好好, 係唯一覺得D通告 ...
講得好,D人又要平,又要有net,又要多活動,自己開間啦

引用:Quote:原帖由+mamavio+於+14-10-30+發表我

原帖由 cchls 於 14-10-30 發表
講得好,D人又要平,又要有net,又要多活動,自己開間啦
算啦,每年去到哩啲時候就會好多人講york.我睇咗哩啲post睇咗3年,年年都一樣,貴啦,commercial啦,係人都收!無其他,其實我想問寫個啲人悶唔悶?york好唔好,讀過就知囉!

引用:我都唔清楚special+case即係點,我星期六in

原帖由 lovely_xo 於 14-10-29 發表
我都唔清楚special case即係點,我星期六in k1的!12月B。
唔知點解睇唔到你回覆。你之前有聽briefing?

引用:Quote:原帖由+lovely_xo+於+14-10-29+發表

原帖由 sala222 於 14-10-30 發表
唔知點解睇唔到你回覆。你之前有聽briefing?
係呀,我月頭有去briefing ga!而家真係要等星期3先知乜係special case

引用:今日收到信,國際am班offer+😆€

原帖由 cchls 於 14-10-30 發表
今日收到信,國際am班offer 😆😆😆厂
又係am ?点解我係pm offer 架!

回覆 h2dog1 的帖子

係呀,9月底細B,依家係屋企附近讀N

回覆 Raccch 的帖子

你就好啦..我尋晚再返去睇有冇信...結果係冇既...

Hope for the best and prepare for other coming interviews. Still a long way to go...I think they will send out more letters in coming weeks. They said we should be able to receive the result in 3-4 weeks.

回覆 Raccch 的帖子

係囉...又唔係係度讀, 又成日話人地商業....真係想問句"何以見得?"

醒目開學勳章

yyshiu 發表於 14-10-27 17:25

問左兩條問題:
問左我點解揀YORK,我話上過你地個PG,連我自己都覺得好玩開心又學到嘢,所以就更加想阿囡讀你地間學校,MISS 笑晒,原來你有讀我地個PG

跟住答埋好鍾意佢地著重英語,語境係我重要考慮之一

BB INTERVIEW都好乖,本來叫個男仔in先架
個男仔唔肯in,要玩玩具,跟住sir 叫next,就係我囡啦

我女即刻埋去坐,我本身無同個女講英文架
但佢有返eng pg  1-5 每日3hrs..
所以佢明晒阿sir問佢咩,不過佢答錯梳同布巾囉
因為梳>屋企個把唔係咁
毛巾>佢仲用緊紗巾,唔知係唔係咁唔識分.佢平時wash her face 係用手仔扮做動作,無用布巾仔

跟住生果同指交通工具個part答得好快又準

隔左2日有miss打黎問我係唔係未聽講座,因為我無帶埋張講座紙比佢

第二日速遞返比佢

而家等信

醒目開學勳章

healthysmartbb 發表於 14-10-29 19:06
上星期六interview, 剛收到取錄信。希望大家有好消息。
咁快

好快手喎

我星期4先send 返張講座紙比佢地,我應該無咁快掛

醒目開學勳章

yyshiu 發表於 14-10-30 09:09
上星期六IN, 昨天收到 K1 am offer (international)....我囝5月b ~

佢地都好快喎...要7/11前 confirm & re ...
咁趕,我3-6/11旅行
萬一真係比信我都唔知點

引用:呢間學店,有錢交學費就收,面試只係做個樣

原帖由 宏心 於 14-10-26 發表
呢間學店,有錢交學費就收,面試只係做個樣。
真唔明點解咁多人咁諗?我識無offer,但唔會講………

‹ 上一主題|下一主題